Депутатам облради хочуть обмежити кількість запитів під час сесії

Депутатам облради хочуть обмежити кількість запитів під час сесії
Волинські обранці розглядають проект нового Регламенту.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Відбулося розширене засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією.
На порядку денному єдине питання - проект Регламенту обласної ради сьомого скликання. Проект Регламенту представляв співавтор документу Олександр Курилюк.

Він вважає, що нинішній проект досконаліший за Регламент шостого скликання, оскільки зрозуміліший і має простішу структуру. Новація проекту - створення нового дорадчого органу - погоджувальної ради, до якої увійде керівництво та голови фракцій обласної ради. Фунцію колегії виконуватиме президія обласної ради, до якої увійдуть керівництво ради, керівництво постійних комісій, фракцій та депутатських груп. Також проектом Регламенту передбачено порядок надання та розгляду електронних петицій до обласної ради, що передбачено законодавством.

Проектом Регламенту пропонується внести кілька змін до порядку сесійних засідань. Зокрема, час для озвучення депутатських запитів та запитань може бути збільшений до 45 хвилин. У минулому скликанні обранці громади мали півгодини для цієї процедури. Тим часом, Регламентом буде обмежена кількість запитів озвучених, одним депутатом до двох, але буде прописана норма про передачу часу, відведеного на запит, від одного депутатат до іншого. Кожен депутат матиме три хвилини для озвучення запитів та запитань.

Всі засідання обласної ради будуть проводитися за принципами гласності та відкритості. Акредитатація для ЗМІ залишається такою ж лояльною, як і в минулому скликанні.

З метою зменшення бюджетних витрат пропонується, щоб депутати та запрошені по максимуму користувалися матеріалами сесії на електронних носіях.

На комісії йшлося й про те, як посилити депутатську дисципліну, в тому числі й відвідування сесій та засідань постійних комісій. Пропонується оприлюднювати в друкованих ЗМІ та на офіційному веб-сайті облради списки депутатів, які двічі поспіль пропустили пленарні засідання без поважних причин.

Голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією Анатолій Вітів запропонував колегам ще раз детально перечитати проект Регламенту та внести пропозиції щодо його вдосконалення.

Нагадуємо, згідно із Законом "Про місцеве самоврядування в Україні", Регламент ради повинен бути затверджений на другій сесії обласної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нова мітла наводить "порядок", а насправді узурпує владу. РЕгіонал Курилюк тепер прихвостень Палиці, який голосував за Харківські угоди, а ще в унісон з командою Януковича. По суті повертається стара влада, а ми дивуємося, що немає змін.
Відповісти
Усім краще видати іменні гарні шкіряні намордники, вони всі цього варті.
Відповісти