Розграбоване військове містечко у Ковелі не купують

Розграбоване військове містечко у Ковелі не купують
Ковельська міська рада просить всіх бережно ставитись до приміщення колишнього військового містечка на вулиці Ватутіна, адже воно може бути продане з аукціону.

30 липня офіційне звернення до мешканців міста оприлюднив сайт міської ради.

У жителів мікрорайону вулиці Ватутіна, і особливо колишніх військовослужбовців, викликає обурення відсутність нагляду за майном . Земельна ділянка і будівлі та інженерні споруди систематично розкрадаються, внаслідок чого у будівлях вже обвалилися міжповерхові перекриття, зруйновані внутрішні стіни, підлога та комунікації(на фото), - 4 серпня пише Волинь-нова.

Колишній мер Ковеля Сергій Кошарук планував створити на базі колишнього військового містечка філію-стаціонар вищого навчального закладу і вів переговори з Волинським національним університетом, Міжрегіональною академією управління персоналом та Львівським державним університетом фізичної культури і спорту. Але цього реалізувати не вдалося.

Була також пропозиція від громадських організацій забезпечити охорону, але депутатські комісії Ковельської міської ради таку ініціативу не пі обмежуються підтримали.

Начальник відділу з управління майном комунальної власності Ковельської міської ради Анатолій Сковера стверджує, що продати містечко практично нереально: «Скільки ми уже не давали оголошень про призначення аукціону на продаж цього об'єкта — це марна трата грошей».

Тому наразі ковельські чиновники обмежуються закликами до громадян не допускати розкрадання комунального майна.

Довідка

Передача містечка ковельській владі відбулася у 2006 році відповідно до постанови та розпорядження Кабміну, а також листа Міністерства оборони. У власність міста передано земельну ділянку площею понад 23 гектари, фонди військового містечка - 61 будівлю, інше обладнання та нерухомість. Практично все майно було зараховано до статутного фонду Ковельського ремонтного житлово-комунального підприємства №2, крім трансформаторної підстанції, кабельних та повітряних ліній, які передані на баланс УЖКГ Ковельської міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пРОДАЙТЕ ЗА ОДНУ ГРИВНЮ, КУПЛЯТЬ І ДАДУТЬ ЛАД, А ТАК ПРОПАДЕ ВСЕ
Відповісти
Останні новини
Розграбоване військове містечко у Ковелі не купують
04 серпень, 2012, 14:28