На Волині діюча бібліотека знаходиться в жахливому аварійному стані

На Волині діюча бібліотека знаходиться в жахливому аварійному стані
Копачівська бібліотека знаходиться в плачевному стані: стіни, які згодом можуть завалитись, роз'їдає грибок, в приміщенні сиро й не опалюється, дах протікає, але на реконструкцію чи ремонт грошей, кажуть, немає.

Про це інформує Район.Рожище

Зі слів директора бібліотеки Валентини Герасим’як, читачі, які ще не забули, як воно — тримати в руках книгу, щоразу цікавляться новими надходженнями, перечитують класику. Часто навідується і молодь: учні та студенти в пошуках цікавого дозвілля і додаткової навчальної літератури.

"Добре, що в селі працює бібліотека. Нікуди не треба їхати, я можу підготуватися до занять, знайти необхідну літературу" — розповідає молода мама і студентка за сумісництвом Ольга Бручко-Лавренюк.

Однак відвідувати бібліотеку тепер стало небезпечно через аварійне приміщення.

"Будинок культури в Копачівці, де, власне, і розміщена бібліотека, вже багато років не бачив ремонту: дах протікає, стелю і стіни «поїдає» грибок, є загроза обвалу стін, якщо все пустити на самотік. Через постійну вогкість у приміщенні псуються книжки. Існує проблема і з опаленням: від звичайного конвектора користі мало, він не здатний забезпечити обігрів приміщення бібліотеки" — розповідає Валентина Вікторівна.

Місцева влада намагається щось зробити, не так давно «залатали» дах, але все впирається в кошти, яких катастрофічно не вистачає.

"Ремонт перекриття проблему не вирішить, адже потрібний капітальний ремонт не лише бібліотеки, а й приміщення будинку культури в цілому, який перебуває в плачевному стані. Ми намагаємося вирішити цю проблему, потрібно дуже багато коштів — понад мільйон гривень, тоді як в сільському бюджеті на його реконструкцію передбачено лише 60 тисяч. В цьому має бути зацікавлені не лише ми, а районна та обласна влада. Поки що ми спільними зусиллями шукаємо кошти на ремонт" — повідомив Копачівський сільський голова Олександр Совтис.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На Украіні все в аварійному стані ,крім хоромів злодіів які були ,або є при владі .
Відповісти
І як давно її загубили, що вона тільки зараз "знайшлася"?
Відповісти
Та взагалі кому ці бібліотеки потрібні. Хто ходить до них в селі тим паче. В місті до них ніхто не ходить. Хто коли цікавивсЯ скільки насправді туди приходить людей?
Відповісти