У Луцьку розпочався «Простір літер». ФОТО

У Луцьку розпочався «Простір літер». ФОТО
У Луцьку стартував неформальний фестиваль каліграфії, шрифту, книги та такого іншого під назвою «Простір літер».

Він розпочався у луцькому антикафе в суботу, 9 січня.

Ініціатор фестивалю Кирило Ткачов розповів, що подібні заходи в Україні проходять здебільшого на базі якихось навчальних закладів або організацій.

"Такого не було ще, щоб створювала фестиваль одна людина, яка б не мала бюджету, якоїсь організації і так далі. Все ж ми вирішили створити такий прецедент. Ми хочемо розвивати графічну, шрифтову культуру в Луцьку, щоб саме сюди з'їжджалися люди зі Львова, Рівного, Києва, інших міст.

Мистецтво каліграфії і шрифту в Україні дуже швидко розвивається, ще років десять тому можна було всіх професіоналів перерахувати на пальцях, зараз уже їх набагато більше. І такі заходи сприяють тому, що з'являються нові імена у цій сфері", - зазначає Кирило Ткачов, який, до слова, із дружиною Мариною є і творцями антикафе або, як вони називають, вільного простору, в якому проходить «Простір літер».
У майбутньому дизайнер планує провести такий івент вже на міжнародному рівні, запросивши до Луцька польських колег.

Протягом фестивалю проходить виставка українських дизайнерів-каліграфів, це молоді творці з Києва, Івано-Франківська, Луцька.

У перший день фестивалю відомий дизайнер з Житомира Ілля Стронґовський поділився з лучанами власним досвідом, "Як, будучи повним нездарою у всьому, імітувати талант і досягти успіху", а сам Кирило Ткачов розповів про "Будні дизайнера-мандрівника".

А 10 та 16-17 січня відбуватимуться лекції, презентації, майстер-класи від провідних українських художників та дизайнерів, серед яких - Олександр Ком'яхов, Віталіна Лопухіна, Тарас Макар, Богдан Гдаль та інші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ок. Адреса антикафе?
Відповісти
Паркова 5
Відповісти