Волинянин привчив зайця дивитися телевізор

Волинянин привчив зайця дивитися телевізор
Городоцьківський природолюб Іван Філюк – за фахом лісівник, працював мисливствознавцем, тепер – інженер з охорони праці ДП «Городоцьке ЛГ».

Свого часу відомчу квартиру поміняв на власний будинок, який збудував на околиці села біля колгоспного саду. Досадив ще й сто сосонок і берізок, щоб захищали садибу од вітрів, обзавівся пасікою, всілякою живністю, викопав ставочок, запустив рибу, повідомляють на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Якось, косячи траву, знайшов мале зайченя. З того часу воно і живе у природолюба. З боязкого малюка виросло у спритного стрибуна, але упевнено тримається тільки поряд зі своїм рятівником.

– Дуже любить разом зі мною дивитися телевізор, – розповідає господар. – Всядеться на руках і з цікавістю спостерігає за тим, що відбувається на екрані.

Коли господареві потрібно відлучитися, телевізор зайчикові – за няньку. Харчується довговухий домашніми смакоголиками. До нього звикли й інші мешканці садиби – кролі, птиця, хрюки.

– Ще б зайчиху де знайти, була б у мене заяча республіка.
Дружина Галина Григорівна до чоловікового захоплення ставиться з повагою. Хоча й зізнається, що ця його любов до диких мешканців вартувала їм риби у ставку. Бобри так каламутили воду, що навіть карасі там не вижили б. Втім, минулого спекотного літа у селі попересихали всі водойми, а їх ставок був з водою – бобри втримали, тож господиня мала чим рятувати городину.

Сам господар все життя присвятив охороні диких мешканців. Іван Філюк вважає, що звірі, риби і птаство також потребують людської любові і захисту. З цим погоджується і зайчик, що тихенько сидить на руках у природолюба. До цього Старого Нового року (фото ще осіннє) він добряче підріс і шубку поміняв на білішу. Такий вухатий любитель телевізійних шоу – мабуть єдиний на цілу Україну. Як, втім, і сам господар, що навчив найду цьому людському хобі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, тварини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лишилось ще навчити курити
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=pzEy8z_IxxY

щось по типу цієї опери...))
Відповісти
варити)))
Відповісти
"квартиру поміняв на власний будинок"....)) це як та можна поміняти на власний будинок?!
Відповісти
вище: відомчу. мовою ВП це - побудувався)))
а ще зайця легко можна навчити говорити по руськи і ходити до церкви упц мп, а також їздити в тролейбусі без квитка)))
мало чоловік просто працює, видно, на роботі крєпко зайнятий.
Відповісти