У Ковелі змагались на «драконячих» човнах. ФОТО

У Ковелі змагались на «драконячих» човнах. ФОТО
У Ковелі відбувся Кубок міста з драгонботу, особливістю якого є одночасне перебування на човні 20-ти веслувальників, рульового та барабанщика, який задає ритм гребків.

Про це повідомили у Ковельській міській раді.

Змагання на човнах «Дракон» проводиться в місті вдруге.
5 серпня журі обирало переможця серед п’яти команд : «Борідка», «Автолайн-24», «Автолайн-24 masters», «Апперкот», «Ліс та сад».



Під час урочистого відкриття змагань, начальник відділу фізичної культури та спорту Віталій Волосюк зауважив, що у такому виді спорту перемагає команда, яка має командний єдиний дух. Адже особливість цього виду спорту – у масовості: у човні довжиною понад 16 метрів знаходиться 22 особи.

Команди змагались на двох дистанціях - 500 та 200 м із виступом у півфіналах. Перможець півфіналів потрапляв у фінал та одна команда до фіналу обиралась за найкращим часом. Боротьба команд була настільки гострою, що у деяких запливах довелось переглядати фотофініш.

В першому півфіналі несподівано перемогла команда «Ліс та сад», яка випередила «Апперкот».

У фіналі на 500 м першою була команда «Борідка» (з часом 2.05.47сек), друге місце за командою «Автолайн-24» (2.06.52 сек), третє - «Автолайн-24 masters» (2.09.59 сек), а в боротьбі за 4-5 місце перемогу здобула команда «Апперокт», хоча і показала найкращий час із усіх команд 2.03.38 сек.
На дистанції 200 метрів у фінал з найкращим часом вийшов «Апперкот» 49.60сек.



Але у фіналі перемогу здобула команда «Борідка» із часом 50.51 сек, друге місце посіла «Автолайн - 24» (51.33 сек), третє виборола команда «Апперкот» 51.62 сек.

У загальному заліку Кубок міста здобула команда «Борідка», друге місце посіла команда «Автолайн - 24» , а третє - «Апперкот».

Для популяризації цього виду спорту організатори вирішили проводити «Гран-прі міста Ковеля».

Змагання складатимуться із трьох етапів. До першого етапу включений Кубок Ковеля, другий етап відбудеться з нагоди Дня Незалежності України (24 серпня), третій - 30 вересня, з нагоди Дня машинобудівника.

До участі у «Гран-прі міста Ковеля» запрошують усіх бажаючих, човнами обіцяють забезпечити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
було б набагато прикольніше, якби були якісні великі фото. а так - скука.
Відповісти
Останні новини
У Ковелі змагались на «драконячих» човнах. ФОТО
06 серпень, 2012, 15:02