Чи задоволені волиняни «комфортними» послугами вітчизняних перевізників^

Чи задоволені волиняни «комфортними» послугами вітчизняних перевізників^
«Переповнена маршрутка, чемодани майже на голові стояли... Все ж в цих маршрутках не дуже передбачено перевозити багаж.. Але іншої альтернативи по оперативності поки немає»...

Це, з так би мовити, лояльних коментарів одного з луцьких інтернет-форумів http://board.lutsk.ua/topic/87194-чим-краще-доїхати-з-києва/.

Інший коментар-порада на тому ж порталі виглядає так: «Найбільший недолік - відсутність системи онлайн-бронювання та купівлі квитків. Думаю, приблизно 80-ти % ваших пасажирів було би зручно купувати квитки онлайн, а не їхати за ними на вокзал у Києві. Зробити сайт-візитку з функціями інтернет-магазину (тобто з можливістю купівлі онлайн) це недорого і легко, а часу займе у програміста мінімум.

Ще один недолік - відсутність квитанцій на багаж, адже саме на дану неіснуючу квитанцію ви посилаєтесь у відповіді пасажирам, багаж яких був втрачений під час рейсу. Тобто тепер при посадці потрібно вимагати у водія квитанцію на багаж, вірно?»

А ось іще думки, але вже не такі позитивні. Практично справжні крики душі на офіційному сайті Луцьк Експрес: «Здравствуйте, ехал рейсом, Луцк-Киев, в ночь с 1.01.16 на 2.01.16, отправление с Луцка ул. Соборности в 00.00, машина была не исправна, в машине изначально не работала печка, и ее пустили на рейс, о чем вы думали??? на улице было -15*С, в машине также, после поездке место того чтоб, я занимался своими делами, я должен лечится, так-как я заболел!!!! БОЛЬШАЯ ПРОСЬБА ПРИНЯТЬ МЕРЫ!!!!!!!»

«Чому водії під час оплати за проїзд на видають квитків?
Це порушення законодавства про пасажирські перевезення...»

«Автобусы предназначены для карликов!!! мой рост 1.92. Мои ноги не влазят между сидения, пришлось держать на проходе. Подголовники или спинки низкие, это просто сплошная беда и мучение!!! за такие деньги!!! А ЧТО ДЕЛАТЬ ЧЕЛОВЕКУ С РОСТОМ 2м И ВЫШЕ? Обратите внимание пожалуйста при покупке, или обурудовании автобусов в будущем на качество сидений и их розположение! Это совет на совесть!!!» http://lutskexpres.ub.ua/ua/review/

А як же щодо заявлених про цілу низку переваг на сайті перевізника – «Луцьк Експрес здійснює пасажирські перевезення комфортабельними мікроавтобусами, обладнаними м'яким салоном, TV-DVD, кондиціонером. Автопарк компанії постійно поповнюється новими мікроавтобусами». http://lutskexpres.ub.ua/about-company/

Як захистити наші права, право кожного пасажира на більш якісні перевезення? Адже ні для кого не секрет, що вітчизняний рівень обслуговування суттєво відрізняється від європейського.

Під час здійснення пасажирських перевезень водій (організація перевізника) зобов’язаний дотримуватися вимог законодавства, що стосуються пасажирських перевезень автомобільним транспортом, про захист прав споживачів. Знаючи свої права, можна реально сподіватися на отримання якісніших послуг.

Отже, водій зобов’язаний: продавати квитки пасажирові до початку руху автобуса; бути ввічливим і уважним до пасажирів; мати із собою і пред’являти для перевірки уповноваженим особам передбачені законодавством документи; зупинятись під час виконання рейсу для посадки на вимогу в місцях зупинки громадського транспорту, а також в інших місцях, але не ближче, ніж за 100 м від місця зупинки громадського транспорту та інші обов’язки.

Водієві маршрутного таксі під час здійснення пасажирських перевезень забороняється: починати рух до повного зачинення дверей та відчиняти їх до повної зупинки автобуса; розмовляти з пасажирами, їсти, пити, палити під час руху; продавати пасажирам квитки під час руху; перевозити тварин, крім передбачених законодавством випадків; порушувати Правила дорожнього руху та інше.

Відправлення маршрутного таксі відбувається відповідно до затвердженого розкладу руху, незалежно від кількості пасажирів у салоні.

Є досить свідомі земляки, які навіть беруться самі провести розслідування і всім цим поділитися з іншими. «Отож, по факту подорожі можу сказати наступне: Вибрала ЛуцькЕкспрес. До Києва транспорт був більш-менш нормальний: авто далеко не нове, але кондиціонер працював і о 5 год ранку було навіть трошки прохолодно. На окремих латаних і не латаних ділянках машину конкретно трясло, здавалося, що зараз щось відвалиться. Зате на нормальній трасі їхали досить швидко і без проблем, водій тримав 120-125км/год. Зворотній шлях був набагато гірший: машина ідентична попередній, але деякі стільці були з поламаною, неробочою спинкою. Кондиціонер або був відсутній, або водій його спеціально не включав ( відома пряма залежність кількості палива від працюючого кондиціонера). Натомість відкрили 2 люки в стелі, через які сифонило по головах та створювавчся додатково шум. ЖАХ! Виникає питання: хто випускає такі машини на таку тривалу відстань? Та ще й в таку спеку? Де ті заявлені на офіційному сайті комфортабельність та зручність? І ніяких прохолодний напоїв, кави чи чаїв не пропонується - маршрутка стає на 15хв. в придорожньому кафе, де все продається за окремі гроші. Одним словом, БРЕХНЯ. "Наш" сервіс - аби здерти гроші, а взамін - що вийде.

Якщо порівняти прямий і зворотній шлях - то різниця в ціні повинна бути мінімум вдвічі.

2 роки тому так само я їхала Вояжем, цікава історія - все точно так само, туди був і кондиціонер, і більш менш нормальна машина. Назад - спека, душно, відкриті люки, ніякого кондиціонера - ледве доїхали додому. Дивно...

Отож, висновки: немає ніякої різниці між цими перевізниками - подорож займає 5 год (+-15хв) - швидко, і достатньо рейсів, щоб вибрати зручний час. Це єдині плюси. Все інше - тупе обдурювання, перевізники нагло користуються терпінням людей. Хотілось б, щоб з"явився третій адекватний конкурент, щоб змусив цих двох змінити відношення до пасажирів.» http://board.lutsk.ua/topic/87194-чим-краще-доїхати-з-києва/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто обурений перевезеннями, то нехай порахує скільки перевізник заробляє з кожної поїздки і витрачає на зарплату і амортизацію авто.І скільки має коштувати проїзд
Відповісти
Відстань від Луцька до Київа і назад 800 км. мінімальна кількість пасажирів 18 чоловік. Середня вартість проїзду туди і назад 460 гриень. Середній розхід палива 12 літрів на 100 км. Це приблизно 1632 гривні. Чистий прибуток за 10 годин роботи 6648 гривень. Заміна масла 1000 гривень за 10 рейсів.Прибуток за рейс 6548гривень. Середня зарплата в Луцьку біля 3000 гривень. Ось і підрахуй.
Відповісти
Чому водії не видають квитків ?
Відповісти
Давно пора замінити ці старі мікроавтобуси, на нормальні хоч і б/у комфортабельні автобуси, бо відстань не 100 км з Києва до Луцька!!!!!
Відповісти