Підводний світ Світязя. ВІДЕО

Підводний світ Світязя. ВІДЕО
Перлиною Волині цілком заслужено вважається озеро Світязь. Смарагдові води не лише тішать око красою, а й відомі своїми лікувальними властивостями. Це й не дивно, адже озеро поповнюється з артезіанських джерел, тому й вода така м'яка та прозора, наче ключова.

Максимальна глибина досягає 50-58 метрів. Однак, місцеві кажуть, що Світязь можна перейти убрід. Тож, озеро таїть в собі багато загадок, пише Таблоїд Волині.

Озеро також оповите численними легендами. Одна з них оповідає, що стояло на цьому місці місто, прекрасне, як мрія. Правив у ньому князь Туган, у якого була красуня-донька. Одного дня рушив князь з дружинниками захищати рідну землю, але згадав, що залишив місто без захисту.

Повернувшись, повідомив про свої думи доньці. Вона заспокоїла батька, бо бачила сон, що все буде добре. Але темної ночі ворог підступив до міста, і вже тріщать ковані міддю ворота, вже горді світязянки готуються померти в полум’ї , щоб не схилитися перед ворогом. Та князівна вблагала богів і ті сховали горожан. Розверзлася земля і поглинула місто, а на тому місці з’явилося озеро.

Вся дівоча врода сплинула на поверхню квітами-лататтям. А кожен ворожий воїн, хто намагався їх зірвати, помирав у водах озера Світязь.

Досліджувати підводний світ Світяза так само цікаво, як і милуватися його краєвидами. Автор відео, на жаль, невідомий, однак цікаво поспостерігати за життям під водою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Болото.
Відповісти
Ти живеш в болоті , народився в болоті в оточенні бидла , і будеш жити в болоті як і вся твоя родина бидлят
Відповісти
Добре що не в га...ні там теж є життя.
Відповісти
в тебе падло замість мозку болото!
Відповісти
Все одно болото. Твоя лайка лише підтверджує це. "Туристичний рай", а ціни деруть круче ніж в Туреччині.
Відповісти
Думай перш ніж говорити , і хоч частково аргументувати свою думку навчись
Відповісти
Думай перш ніж говорити , і хоч частково аргументувати свою думку навчись
Відповісти
Я подивився уважно відео-вода каламутна, рослинність характерна для болота, на дні багато мулу. Висновок-болото.
Відповісти
Відео нічне. Не відомо, у якій частині озера знято. Мабуть, Ви не бували на Світязі. Вода там виключно прозора.
Відповісти
А дно - піщане
Відповісти
Подивись відео. Наскільки орієнтуюсь, ми обговорюємо відеосюжет. Дно-в сюжеті, можливо і піщане, але сильно замулено. І вода, в сюжеті, каламутна. Для дайвінга не дуже підходить. Кому в багнюку лізти захочеться?
Відповісти
шановні зі всією повагою до Вас усіх скажу чесно більше 20 років там відпочивав зі всіх сторін але коли останні 2 роки приїжав і бачів як на воді серед людей плавають фекалії від таких виродків які там живуть і відпочивають то це дійсно бидлятнік і все якби не прикро було це говорити, але колись воно було чистим, ну є просто в нас гна волині бидло і це потрібно визнати
Відповісти
і саме прикро що нормальні здорові люди які культурно відпочивать і навіть після себе мусор виносять вимушені відпочивати серед місцевих або приїзжих бухарів які і на пляжі і у воді серуть
Відповісти
а я давно говорив хай рорблять платні пляжі , які будуть чистими і на них не буде бидла цього а будуть люди а всім іншим виділити частину болота хай там плавають безкоштовно
Відповісти
Давно були на Світязі? Подивіться як Світязь обмілів!!! І про це всі мовчать!?
Відповісти
Галюня, ти про це сказала...-той що? Що небудь змінилося? Ще дві-три сотні активістів прочірікає на цю тему... Той що? А вони не прочірікають, тому що за це бабло не платять. Грошенята за стрибочки на майдауні активістам башляють. Навіть кердик буде Світязю-на що це вплине в планетарному масштабі? Який відсоток людей планети Земля знає про існування оз.Світязь. Пофігізм релігія України.
Відповісти
класне відео
Відповісти