На Волині відбувся Чемпіонат з лижного туризму.ФОТО

На Волині відбувся Чемпіонат з лижного туризму.ФОТО
15-16 січня 2016 року на Волині відбувся 5-й Чемпіонат області серед юніорів з лижного туризму, організований управлінням освіти, науки та молоді облдержадміністрації та обласним Центром туризму, спорту та екскурсій.

Про це повідомляє інформаційний відділ ЦТСЕ.

Волинь – одна з небагатьох областей, яка проводить такі змагання і має хороші традиції у розвитку даного виду спорту. Збірні команди області – як дорослі, так і дитячі – одні з найкращих в Україні.

На змагання, які відбувались на базі обласного Центру туризму, спорту та екскурсій «Табір Сонячний», що у с.Гаразджа Луцького району, прибули 12 команд.

Крім волинських спортсменів з Горохівського, Ківерцівського, Луцького, Маневицького районів та міста Луцька, за першість змагались і дві команди туристів-лижників із сусідньої Рівненської області.

На урочистому відкритті туристів-лижників привітали директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін та директор Рівненської обласної станції юних туристів Василь Григор із початком спортивного року, який
відкривають саме лижні змагання, та побажали учасникам вдалого старту.

Згідно з програмою Чемпіонату, спортсмени розпочали боротьбу за лідерство в особистих змаганнях на довгій дистанції «Лижного маршруту». Для подолання дистанції спортсменам потрібно було пройти близько 4 км лісовим масивом с.Гаразджа, орієнтуючись по карті, та продемонструвати свої вміння і навички у проходженні різних технічних та лижних етапів.

Серед хлопців найкращі результати показали: Деонисій Семенюк (Луцький район), Василь Кондрачук (Рівненська обл.) та Дмитро Охоцький (Ківерцівська станція юних туристів).

Серед дівчат найспритнішими виявились: Софія Варинюк (Луцький район), Олена Коблюк (Рівненська обл.) та Анастасія Демянчук (Ківерцівська станція юних туристів).

Командна «Смугу перешкод» другого дня була технічно складнішою і включала в себе різноманітні підйоми, спуски, траверси з наведенням страховки, долання ділянки тонкого льоду. Найкращий час роботи на дистанції показали спортсмени Рівненської обласної станції юних туристів, другими фінішувала команда Ківерцівської станції юних туристів, і замкнули трійку лідерів туристи-лижники Луцького району.

Оскільки у змаганнях брали участь і представники іншої області, підводились два підсумки: у Чемпіонаті Волині І та ІІІ місця посіли спортсмени Луцького району, ІІ місце – за представниками Ківерцівського району.

За підсумком Відкритих змагань серед юніорів з лижного туризму перемогу святкували рівненчани, ІІ місце у туристів Луцького району і ІІІ – у Ківерцівської станції юних туристів. Переможці отримали грамоти, дипломи, медалі та кубки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині відбувся Чемпіонат з лижного туризму.ФОТО
18 січень, 2016, 17:57