За ухилення від мобілізації чоловіка засудили на два роки тюрми

За ухилення від мобілізації чоловіка засудили на два роки тюрми
У Черкаській області дали строк чоловікові, який ухилявся від мобілізації не маючи на те законних підстав.

Про це інформує преса України.

Як зазначили в прес-службі Смілянської міської прокуратури, в 2015 році до суду було направлено 5 кримінальних проваджень за ухилення від мобілізації. Зазначається, що завершився судовий розгляд у кримінальному провадженні відносно одного з мешканців області.

Чоловік будучи придатним до військової служби, ухилився від призову за мобілізацією не маючи на те законних підстав. Суд визнав винним ухилянта у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального Кодексу України. Громадянину призначили покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
..дивна ситуація...ті хто повернувся з зони ато інвалідами...то зараз попрошайнічають різними шляхами на операцію....бо вже державі, яка їх в те ато відправила, вони не потрібні....а ухилянта від мобілізації засудили.....мабуть Каддафі з нашими "керовніками" просто янголом був.....він так не знущався з народу.....є надія що терпець скоро у народу увірветься...
Відповісти
Повністю підтримую. Нас свідомо нищать ті, за яких ми віддавали свої голоси. Історія нікого не вчить. Завжди так було, що за інтереси "панів" гинули прості люди. Зараз нічого не змінилося. Ніхто ніколи не буде переживати за пересічного українця. Коли приходиш інвалідом ти герой на словах. На ділі нікому не потрібен, підтримки від держави нема ніякої, потрібно все вибивати. За що йти зараз воювати, і взагалі за що зараз воюємо? За Україну? Аж смішно... Спочатку був патріотизм. Зараз на нас чисто заробляються чималі гроші і ми як гарматне м,ясо. Багато хлопців це розуміє і краще 2 роки тюрми, ніж звістка до дружини чи матері, що син,чоловік чи батько повертається додому в гробу.


Відповісти
А 500 тис.чол. в різних спец.підрорзділах, яких чомусь не хочуть зачіпати ...А 40- РІЧНИХ ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ХОТІЛИ БУТИ ВІЙСЬКОВИМИ , ЯКИХ ДЕРЖАВА ВЧИЛА, ДАВАЛА ЗАРПЛАТУ, ТЕПЕР ПЕНСІЮ...І МОБІЛІЗУЙТЕ ЇХ. ЧОМУ ВІЙСЬКОВІ КОМІСАРІАТИ ПРИЧЕПИЛИСЯ ДО ХВОРИХ І ПАЦАЦІВ, ЯКІ ДО ВІЙСЬКОВИХ І ПРАВООХОРОННИХ СТРУКТУР НІКОЛИ НЕ МАЛИ ДІЛА !!! ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИХ ПЕНСІОНЕРІВ 40- РІЧНИХ МОБІЛІЗОВУЙТЕ !!!
Відповісти
Так всі думають і влада скоро зрозуміє, що для людей 2 рокі в тюрмі де тебе утримують і кормлять за рахунок країни, краще чим 2 роки в армії, з часом їм прийдеться збільшити цей термін як мінімум до 10-ки.
Відповісти
Та нічого та влада не зрозуміє. В неї хвороба, яка називається "люблю наступати на граблі".
Відповісти
За то живий буде. Війна не потрібна людям. За що хлопці мають складати свої голови на Сході? За бізнес Порошенка та інших олігархів ? Порошенко має бізнес в Росії, не гнушається тим, а хлопці мають гинути, бо комусь зверху вигідно війну не закінчувати, відмивати гроші !!!
Відповісти
А генералів-зрадників, офіцерів, і т.д. чому не судять і по тюрмах... Держава їх вчила, зарплату, пенсію і т.д., а вчепилися до сільського пацана... Хто хоче і хотів бути військовим і за рахунок державних коштів і жити і працювати і квартиру мати !А 40-50 -річні пенсіонери військовозобов'язані військоматам України не цікаві, чи вони всі інваліди ...?
Відповісти
Логічно,краще вибрати тюрму-умови ті самі,зато шанси вижити в 50 раз більші,ще трохи тюрми будуть переповнені...
Відповісти
Останні новини
За ухилення від мобілізації чоловіка засудили на два роки тюрми
19 січень, 2016, 01:00