На Волинь повернулась ікона вояків УПА. ФОТО

На Волинь повернулась ікона вояків УПА. ФОТО
Настоятель парафії української православної церкви з Чикаго Іван Боярчук привіз на Волинь ікону «Образ Покрови», на якій вояки УПА у 1942 році приймали присягу.

Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

Настоятель парафії української автокефальної православної церкви Київського патріархату святої Софії Київської в Чикаго Іван Боярчук 7 липня передав ікону голові облдержадміністрації Борису Клімчуку.

Також священник привіз на Волинь раритетні книги, які були видані в США у 50-роках минулого століття: «Історія української літератури», «Літопис Волині» та «Волинь у боротьбі за волю України».

Отець Іван розказав історію ікони: «Спочатку Роман Шухевич перевіз її на Чехословацьку територію, потім вона попала в руки владики Петра».

«Помираючи, митрополит Петро сказав мені: якщо ви колись знайдете таке місце на землі, де впевнитесь у безпечному і надійному її збереженні, то віддайте. Якщо не знайдете - вирішуйте самі, як передати її нащадкам», - розповів священик.

Борис Клімчук стверджує, що подарунки отця Івана для Волині безцінні: «Найочевидніше, що ці експонати знайдуть своє місце у Волинському краєзнавчому музеї. Можливо, серед подарованих книг є такі, які необхідно перевидавати».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Здирництво в навчальних закладах Волині "кришує" особисто заступник прокурора області Невірець В.П.

1. Хабарництво в Волинських навчальних закладах вже багато років “кришує” особисто заступник прокурора Волинської області Невірець Валерій Петрович. В 2006-2007 роках працівниками міліції спільно з працівниками прокуратури Волинської області було затримано “на гарячому” кілька десятків викладачів-хабарників, які повністю визнали свою вину і ... на вимогу працівників прокуратури Волинської області передали правоохоронцям, встановлену заступником прокурора області Невірець В.П. суму відкату-“хабара”. (Сума “відкату” залежить від стадії, коли хабарник відкупився від правосуддя передаючи хабар правоохоронцям-хабарникам). Так, “розрахунок на місці - в день затримання” кілька років тому, вираховувався сумою від 5 тис. доларів (такою сумою хабара відкупилась викладач Кривокульська), до 10 тис. доларів (саме таку суму хабара передав Волинським хабарникам-правоохоронцям викладач Львівської Політехніки, що приймав екзамен і був затриманий в приміщенні Луцького педколеджу). У випадку коли викладач-хабарник “дозрівав” до розуміння “відкупитись” від правосуддя на стадії вже особистого спілкування з хабарником заступника прокурора Волинської області Невірець В.П., то сума хабара становила від 20 до 50 тис. доларів США, як це відбулося з викладачем Подібко Є.Ю. І т.д. т.п. В результаті, кримінальні справи відносно затриманих хабарників не порушені, а якщо окремі і порушувались (з метою більш ефективного вимагання хабара), то після виплати “відкату” негайно були закриті. Таким чином, кілька десятків затриманих “на гарячому” викладачів-хабарників відбувшись легким переляком, із “чистою біографією” продовжили викладати в вузах і вимагати вже у підвищеному розмірі хабарі від студентів.

2. Для початку розмови на зазначену мною тему пропоную переглянути документальний відеозапис від 25.06.2006 року: затримання працівниками прокуратури Волинської області викладача Ківерцівського медичного коледжу Подібко Євгена Юрійовича. А також, документальний відеозапис від 27.07.2006 року: вимагання заступником прокурора Волинської області Невірець В.П. хабара від викладача Подібко Є.Ю. Після одержання заступником прокурора Волинської області Невірець В.П. хабара відносно викладача-хабарника Подібко Є.Ю. до даного часу Невірцем В.П жодної кримінальної справи не порушено. А навпаки, приховуючи факт одержання хабара заступником прокурора Волинської області Невірець В.П., сам-же Невірець В.П. особисто сфабрикував кримінальну справу про нібито “провокацію хабара відносно Подібко Є.Ю., яке нібито вчинене оперуповноваженим по боротьбі з корупцією УБОЗ, Хоча, насправді той оперуповноважений по боротьбі з корупцією УБОЗ до затримання хабарника Подібко Є.Ю. жодного відношення немав, що є очевидним дякуючи документальному відеозапису.
Відповісти
Останні новини
На Волинь повернулась ікона вояків УПА. ФОТО
07 серпень, 2012, 14:27