Половину шенгенських віз українцям видає Польща

Половину шенгенських віз українцям видає Польща
Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку видало протягом першого півріччя 2012 року більше 120 тисяч віз.

Таку інформацію 7 липня під час прес-конференції озвучили візовий консул Генерального Консульства Республіки Польща Анджей Рачковський та керівник проекту «Моніторинг візової політики Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку» Петро Верзун.

«Україна з кожним роком приймає нові угоди і договори, спрямовані на безвізовий режим між Євросоюзом і нашою країною.
Ще у 2007 прийняли угоду спрощення оформлення віз, в 2010 році набув чинності візовий кодекс Європейського союзу», - розповів голова ВОГО «Асоціація захисту прав молоді Волині» Андрій Гаврищук.

Проте, зазначив Гаврищук, не дивлячись на прийняття цих документів, на практиці виникає багато проблем у видачі віз консульськими установами

«Асоціація захисту прав молоді Волині» вчергове промоніторила візову політику Генконсульства щодо видачі шенгенських віз і дозволів для малого прикордонного руху.

Як розповів Петро Верзун опитали 100 респондентів.

З’ясували, що найчастіше до консульських установ звертаються непрацюючі. Середній вік – 38 років.

За віковим поділом тих, хто звертається за візами, на першому місці - 19-річні. на другому - люди 38-40 років. Співвідношення чоловіків та жінок - майже однакове.

«93,3% респондентів отримали візу. В порівняні з минулими роками йде тенденція до покращення цього показника. 68,3% людей їхали з професійною або навчальною метою», - зазначив Петро Верзун.

99% опитаних отримали дозвіл на два роки у малій прикордонній зоні. 17,5% зізналися, що стояли в чергах. Середній час у чергах дещо скоротився в порівняні з опитуванням минулого року. Від декількох хвилин до 1 години, при тому, що минулого року менша межа була 30 хвилин.

88% опитуваних задоволені результатом процедури отримання візи.

«За минулий рік видали більше 120 тисяч віз. Взагалі польські установи на Україні видали 600 тисяч віз, що є майже 50 % від загальної кількості віз, які видали країни Шенгену», - зазначив Анджей Рачковський.

Водночас візовий консул не зміг відповісти на питання журналістів щодо нещодавнього скандалу, який стосується нелегальної видачі віз про які повідомляли польські ЗМІ.

«Я можу порадити вам, аби ви щодо цих питань домовилися з начальством генерального консульства. Потрібно зв’язатися з секретаріатом нашого генерального консульства», - дипломатично відповів Рачковський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, візи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Половину шенгенських віз українцям видає Польща
07 серпень, 2012, 15:37