Закарпатський хірург попався на хабарі

Закарпатський хірург попався на хабарі
Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції України, прокуратури та внутрішньої безпеки ДФС у Закарпатській області затримали лікаря хірургічного відділення, який за проведення операції та надання медичної довідки вимагав від громадянина неправомірну вигоду.

Про це повідомляє департамент захисту економіки НПУ.

Згідно із повідомленням, до працівників УЗЕ звернувся 39-річний громадянин. Він повідомив, що один з лікарів районного медичного закладу вимагає у нього гроші за проведення операції та видачу довідки.

Медик вирішив, що ціна за його послуги як лікаря-хірурга становить 8 тисяч гривень. Тільки після отримання зазначеної суми грошей він пообіцяв допомогти громадянинові.

22 січня, під час отримання другої частини неправомірної вигоди, працівники УЗЕ Національної поліції, прокуратури та ВБ ДФС в Закарпатській області затримали лікаря. У зловмисника вилучили 100 доларів США та 2,7 тисячі гривень.

На даний час відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Затриманий перевіряється на причетність до вчинення інших фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян за виконання своїх безпосередніх службових обов'язків.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
99% лікарів бере)
Відповісти
Придурки! Лікаря вони схопили! Та серед своїх пошерстіть! І нікуди з робочого місця відлучатися не треба.
В Угорщині лише невдячна скотина йде до лікаря лікуватися без хабара. Вони своїх лікарів цінують. Всі розуміють, що лікар в країні отримує відносно малу зарплату — в межах 300 EUR. Для Європи це геть мало. Тому лікар, який не покинув країну і не виїхав працювати, скажімо, до Великобританії, вважається національним героєм. Чому люди мають претензії до лікарів, а не до можновладців, які і поставили ескулапів на межу жебрацтва і виживання?
P. S. Я сам не лікар, просто за країну болить.
Відповісти
Не 300, а 100 EUR
Відповісти
а ти розумієш різницю між щирою добровільною подякою за гарно проведену операцію і між шантажем і вимаганням за ще не проведену операцію використовуючи безпорадний стан хворого загрозу передчасної смерті а залякувати вони вміють і часто роблять операції тоді коли без них можна обійтися і кращий результат отримати терапевтичним методом бо саме словосполучення потрібна операція діє на пацієнта і його рідних гіпнотично заставляючи гарячково шукати кошти залазячи навіть в борги лиш би все було добре і це природня поведінка яку лікар хабарник використовує для своїх темних цілей це не лікар а комерсант-барига в білому халаті
Відповісти
Якщо у лікаря мала зарплата нехай кидає таку роботу, я буду працювати на його місці без хабаря
Відповісти
А як нема грошей то в могилу???
Відповісти
Чому б вам не поцікавитись думкою щодо цього в мастодонта волинської медицини - пана Сидора І.М. ?..
Відповісти
Pavka ти десь бачив бідних лікарів? мала зарплата? а в кого велика? як люди виживають на мінімалку? я хабарів не беру а пашу як кінь . а заробіток не більший як у лікарів.
Відповісти
всі хабарники будуть горіти в ПЕКЛІ. Праведний суд Божий віддасть кожному згідно його вчинків.
Відповісти
З твоїх слів видно, що лікарі з малими зарплатами мусять брати хабарі. Так як в нас велике безробіття, то давайте підтримаємо крадіїв та грабіжників вони тоже мусять за щось жити.
А взагалі лікарі, медсестри , санітарки обнагліли вдоску.
Відповісти
Так необхідно було йти до лікаря, який не бере хабарів. Можна було через інтернет полікуватись.
Відповісти
Просто медзаклади переступили межу дозволеності. Я розумію,якщо є з чого давати, а не дядько продає корову (жінка в лікарні),бо лікар сказав 2000грв...хтось подумав з чого далі буде жити той дядько(молоко вже не продасть). Давайте Третяка,лікарів,мєнтів-усіх оправдаєм-в них ж малі зарплати-не цінує держава своїх героїв, а люд,який дійсно не має з чого дати-хай дохне-більше бюджету залишиться для недооціненних геніїв-хабарників.
Відповісти
Респект.розумне мислення і правильне
Відповісти
Останні новини
Закарпатський хірург попався на хабарі
23 січень, 2016, 02:35