Справжня гордість України — заповідник «Асканія-Нова». ВІДЕО

Справжня гордість України — заповідник «Асканія-Нова». ВІДЕО
Найбільший і найстаріший заповідний степ Європи, одне з семи чудес України — заповідник «Асканія-Нова».

Про це пише Телеканал новин «24».

Її площа – неймовірні 33 тисячі гектарів, при чому третину займає степ, що навіть за мільйони років не знав плуга. Одна екскурсія у заповідник може замінити навколосвітню подорож. Посеред українського степу можна зустріти африканських зебр, американських бізонів, шотландських поні, оленів та лам. Усі вони не в клітках, а у вільному випасі насолоджуються безмежними просторами.

Лише 69 видів тварин, які тут живуть, занесені в Червону книгу України. Неодмінно варто їхати у заповідник з дітьми. Після побаченого відмінні оцінки з біології їм точно забезпечені. До речі, саме за гарні оцінки й створили «Асканію».

Після того, як син німецьких колонізаторів 17-річний Фрідріх Фальц-Фейн успішно склав іспити в гімназію, батьки вирішили нагородити за такі старання і подарували вольєр для птахів. Далі на подвір’ї почали з’являтись і степові тварини. Так хобі переросло у справу життя.

Практично всі свої прибутки від продажу овець і шерсті німець витрачав на свій заповідник. За перші 25 років йому вдалося привезти на Херсонщину кенгуру, страусів, австралійських ему та тібетських яків. І вперше у світі сюди доправили коней Пржевальського.

Зараз гордістю заповідника є сайгаки – найдавніші копитні на планеті й ровесники мамонтів. Ще одна родзинка – антилопи канни. Через заповідник проходить міграційний коридор із Нової Гвінеї, яким щороку мандрують 270 видів птахів. Деякі літають поодинці, інші скупченнями у сотню птахів, а іноді й у півмільйона.

У 1984 рада ЮНЕСКО внесла заповідник «Асканія-Нова» до списку еталонних територій планети. Побачити це диво щороку приїздить близько 140 тисяч відвідувачів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справжній заповідник це Донбас там живуть стада диких породистих совків. Ніякої відбудови там робити не треба це буде туристичний регіон де можна екскурсії робити і спостерігати над популяцією СОВКА НАТУРАЛЬНОГО
Відповісти
Останні новини
Справжня гордість України — заповідник «Асканія-Нова». ВІДЕО
26 січень, 2016, 04:35