П’ятеро волинян у «призах» на Чемпіонаті України з легкої атлетики

П’ятеро волинян у  «призах» на Чемпіонаті України з легкої атлетики
27 січня у Запоріжжі розпочався командний Чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні. Найважливіший старт початку сезону відбувається у манежі ВАТ «Запоріжсталь».

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики Волинської області - ФЛАВО на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Ці змагання стануть етапом відбору до збірної України, яка у березні в Портленді (США) візьме участь в Чемпіонаті Світу-2016 у приміщенні. Також для провідних українських легкоатлетів вони є перевіркою форми при підготовці до літніх Олімпійських ігор-2016.
Волинська делегація нараховує 18 спортсменів, і вони вже з перших годин чемпіонату почали завойовувати призові місця в окремих видах програми.

Першим у фіналі із спортивної ходьби на 5000 м серед чоловіків став житомирянин Олександр Венгловський. А от друге й третє місця - у волинян Дмитра Собчука та Сергія Сусика, які програли переможцю відповідно 5 і 14 секунд. Тренують Дмитра та Сергія Володимир Яловик та Петро Чикида.

Так само серед медалістів фінішували й волинські дівчата-скороходи. Валентина Мирончук виграла трикілометрову дистанцію, а Олена Мізернюк прийшла третьою. 3 000 метрів Валентина Мирончук, вихованка тренера Яловика, пройшла із часом 12 хв. 39.04 с.

Зійшла на п’єдестал і волинська штовхальниця ядра Юлія Саган. Свій найкращий результат — 13,95 м Юля показала у передостанній п’ятій спробі. В результаті - 3 місце на чемпіонаті.

А от її колезі Роману Рижому до п’єдесталу не вистачило зовсім трохи — 2 сантиметри. Роман в останній спробі показав результат 16.21 м і став четвертим.

"Із сподіваннями на подальші успіхи наших спортсменів чекаємо 27 січня, другого дня змагань. Одна з надій волинської команди — Данило Даниленко (тренери Олег та Олена Вегнери). Він сьогодні кваліфікувався до фіналу з бігу на 400 метрів із найкращим часом з-поміж усіх кваліфікаційних забігів — 49,0 с.

Завтра очікуємо також із надією на потрапляння наших команд на п’єдестал фіналів естафет 200+400+600+800 метрів
", - йдеться у дописі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
П’ятеро волинян у «призах» на Чемпіонаті України з легкої атлетики
28 січень, 2016, 11:34