У Тернополі з’явився конкурент луцького «Кораблика»

У Тернополі з’явився конкурент луцького «Кораблика»
Двоповерховий ресторан у вигляді ковчегу відкрили 7 серпня у Тернополі, цей проект подали на кілька номінацій Книги рекордів України.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Власники ресторану стверджують, що це найбільший в країні заклад громадського харчування у вигляді плавзасобу. Також називають його найекологічнішим рестораном: при будівництві використовували тиньковану глину, газу не підводили, а електроживлення частково забезпечують 10 сонячних батарей на даху.


«Меблі і оздоблення першого поверху робили з деревини, яка бачила Івана Мазепу. Ми купляли старі стодоли, яким по 300-400 років. Ця деревина унікальна, бо тоді не було пилорам, і стовбури дерев просто кололи поздовж», - розповів засновник ресторану Михайло Гросуляк.



Для декорації інтер'єру використали скам'яніле дерево з Червоноградських шахт.

«По віку ця скам'яніла деревина така, що може бути ровесницею біблійного Ноєвого ковчегу. З одного куска деревини, що був схожий на долоню, ми зробили символічний пам'ятник руці Ноя. Я взагалі вважаю, що Ной був українцем – бо ж у Біблії не сказано якого він племені роду», - каже Гросуляк.

Ще однією номінацією, яку хочуть зайняти власники Ковчега в Книзі рекордів України, є кількість топіарів, викладених із рослин статуй тварин в одному закладі. Тут їх п'ять.

У Ковчезі варять своє пиво. Півлітру продають по 18 гривень.

Довідка

Топіар (англ. Topiary) — фигурна стрижка дерев і кущів. Один з найстаріших видів садово-паркового мистецтва, дуже популярний у Західній Європі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який конкурент???
Що - наші жителі будуть по вечорах у Тернопіль їздити?!
Може схожий побудували?! :)
Відповісти
Останні новини
У Тернополі з’явився конкурент луцького «Кораблика»
08 серпень, 2012, 16:19