Українські митці вимагають повної відмови від російської медіапродукції

Українські митці вимагають повної відмови від російської медіапродукції
Українські митці звернулися до Президента України Петра Порошенка з вимогою закрити український ефір для відео- і аудіотоварів РФ.

Про це повідомив на прес-конференції 28 січня у Києві фронтмен групи «Kozak System» Іван Леньо, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На сьогодні вся російська медіапродукція несе елемент пропаганди: або звеличування російських військ, або ідеї російського світу. Стратегія заборони окремих акторів чи фільмів виявилася недостатньо ефективною. Ми вважаємо, що треба заборонити будь-який інтелектуальний продукт з Росії," - заявив Іван Леньо.

Він також підкреслив, що продаж російської медіапродукції не тільки несе прибутки російському виробнику, а й пригнічує українське медіавиробництво.

"Ми вимагаємо від Президента в інтересах національної безпеки заборонити будь-який імпорт відео- і аудіопродукції з РФ, а також заборонити трансляцію такої продукції в українському теле- і радіоефірі", - підкреслив він.

Також він повідомив, що група українських медіаперсон має намір також зареєструвати відповідну петицію на сайті Президента.

У свою чергу присутній на прес-конференції музикант і художник Антін Мухарський закликав власників медіагруп і керівників телеканалів до масштабного діалогу.

Звернення до Президента підписали, зокрема, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка, учасник "Кому Вниз" Андрій Середа, учасник гурту "Мандри" Сергій Фоменко, учасниця "Українські Барви" Оксана Стебельська, письменники брати Капранови, казкар Сашко Лірник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую! Хочуть жити під злодіями,хай живуть.А нас хай в ту яму не тягнуть за собою.
Відповісти
А чим ця пропозиція відрізняється від махрового більшовизму, який ті ж самі "підписанти" так активно проклинають? Все це ми вже проходили протягом 20 сторіччя!!!! Тоді також активно намагалися забороняти "ідеологічно шкідливу і агресивну" медіа продукцію із США або західної Європи!! А всьому люди навязували в'язнучу на зубах "ідеологічну виважену і правильну" продукцію театру, кіно, книговидавництва.. Тільки от багато хто плювася на всі ці заборони, і чим все це врешті решт скінчилося для радянської влади - ми знаємо. Не потрібно наступати повторно на ті самі граблі, на які до нас вже наступав СРСР!!!! Вітчизнняні митці хай краще візьмуться за продукування нормального, конкурентноздатного вітчизняного медіапродукту, який буде краще за російський, і тоді проблема зникне сама собою!!!!! До тієї пори, поки вони будуть виливати на українців відра псевдо патріотичної шароварщини і показного типа "патріотизму", який більшості абсолютно не цікавий, і будуть сподіватися тільки на заборони - нічого путнього не буде!!!! Заборони - це шлях в нікуди!!!! Самим краще працювати потрібно!!!
Відповісти
Для початку щось толкове та конкурентно спроможне нехай зроблять ,а тоди забороняти.Уже назаборонялись уроди Лорак,Лепс вси слухали всим подобалось а тут на персони нон грата.Путина нехай заборонять а вiд рос виконавцiв руки геть.Не полiтизуйте шоу бiз.Все зло вiд двох людей Путiна i Порошенка
Відповісти
Ну, не знаю кому це всім так аж дуже подобалися лорак і лепс.Два нещастя - українське та грузинське - без слухання яких чудово можна себе почувати.
А лорак взагалі, чисто з патріотизму (якщо ви знаєте що це) можна до кінця життя не слухати і абсолютно не страждати.
Відповісти
Так само, як до кінця життя можна не слухати і не страждати від того тих, хто підписав це "патріотичне" звернення!!!
Відповісти
Якщо ви забули,то Лорак представляла Украiну на Евробаченнi, причому дуже успiшно
Відповісти
Молодці
Відповісти
Сто процентова правда.Поважаю
Відповісти
Мария - Росіяночка ти зальотная (в українській мові пишуть Марія - через І ). Твою думку туту не поважають - боти сама себе не поважаєш, написавши ім'я своє з маленької літери. Ставиш лайки всяким лєпсам, лоракам...і іншим лллллахудрам.....навушники у вухах...і хай хоч лопнуть від децибел..а ні - нафіг в Росію
Відповісти
Шановна Ви наша,Я корiнна лучанка.I я надiюсь що рано чи пiзно i у таких як Ви вiдкриюсься очi,для розумiння того,що Росiя i рос народ нам i Вам не ворог,а все що говорять по укр ТВ то зомбування,стiльки рокiв два народа жили,а тут бац майдан АТО,i море кровi наших хлопцiв,при всіх украінських владах такого не було,не перекладайте всі біди на Росію
Відповісти
Черговий ідіотизм! Краще б мізки включили б і подумали чого у нас ато, смерті і економічний крах!
Відповісти
Згідна з Марією та ЛучанинЗ.Культура тут ні до чого.Це війна політиків.




Відповісти
Згідна з Марією та ЛучанинЗ.Культура тут ні до чого.Це війна політиків.


Відповісти
Останні новини
Українські митці вимагають повної відмови від російської медіапродукції
29 січень, 2016, 18:21