Мешканцями зоопарку в Луцьку стали символи 2016 року

Мешканцями зоопарку в Луцьку стали символи 2016 року
У комунальному підприємстві за кошти Євросоюзу при співфінансуванні міста здійснили модернізацію.

Про це йдеться на сторінці звіринцю у Фейсбук

По-перше, звичайно, значно покращилися умови перебування давніх мешканців звіринця. А по-друге, у зоопарку з’явилися нові тварини.

Отож, вперше «свій» рік у Луцькому зоопарку зустріли дві пари приматів. Цих тварин тут не було останні років зо 20. А нині відвідувачів тішать зелені мавпи і мавпи-гусари (патаси). Найпершим з них до обласного центру Волині у вересні приїхав із Рівненського зоопарку патас Льончик. Він, до речі, одразу ж почав почуватися тут, ніби вдома.





А от подружка Зося у нього з’явилася як подарунок від львівського «Лімпопо» на відкриття нашого реконструйованого звіринцю. На цю ж приємну подію харківський «Екопарк Фельдмана» подарував двох зелених мавпочок. Оскільки вони юні – їм лише по 2 роки – то процес адаптації пройшов дуже швидко. Тваринки знайшли спільну мову з доглядачами і тішаться новим помешканням.





У містечку для левів з окремими вольєрами вже кілька місяців мешкає пара смугастих «кошенят» – тигрів. Вони – з Київського зоопарку. Малята настільки звикли до нової домівки, що залюбки бавляться на оглядовому майданчику. Тварини не бояться морозів, тож тішать лучан навіть у холодну пору року.



А ще минулоріч до Луцька примандрували з Київського зоопарку валійські кози. Це одна з найдавніших європейських порід, яка має дуже цікавий окрас. Тваринки чорно-білі, але ці кольори на тулубі розділені прямою лінією: передня частина – чорна, задня – біла.



Новим мешканцем зоокуточка стала верблюдиця Нара. Вона приїхала у компанії з гімалайською ведмедицею Аміною із зоопарку «Лімпопо» на перетримку (між зоопарками є така форма оренди для урізноманітнення колекції).



У листопаді до Луцька на постійне проживання із Черкас прибули пара діамантових фазанів, голуби-павичі та голуби-кінги. Окремо варто розповісти і про тварин та птахів, врятованих нашими відвідувачами. Отож, це і лелеки, і білі лебеді, і кам’яна куниця, і норка, і черепахи, і шпорцеві жаби, і канюк, і боривітер.







Загалом же нині колекція мешканців зоопарку в Луцьку налічує 68 видів тварин та птахів, 20 з яких додалося за останні 2 роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.