Нацкомісія попередила про нове підвищення тарифів на опалення

Нацкомісія попередила про нове підвищення тарифів на опалення
Київська влада днями отримала лист від Нацкомісії з держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, в якому попереджають про чергове підвищення тарифів на опалення.

На цей раз розцінки зростуть на 15%, говорить заступник голови громадської ради при НКРЕКУ, голова «Спілки власників житла України» Олексій Кучеренко, якого цитує УБР.

Утім, Нацкомісія в цьому ж листі нагадує, що в силах КМДА знизити тариф на ту складову, яку вона може оптимізувати. «Тому ми сподіваємося, що Київ все ж візьме на себе відповідальність за комунальні тарифи», – заявив Кучеренко.

Вже нинішні тарифи, на його думку, надумані, оскільки абсолютно не враховують споживання газу. Експерт наводить такий приклад: в двох будинках однієї серії, в одному з яких є лічильник, а в іншому – ні, цифри в платіжках можуть відрізнятися в 1,5 -3 рази. Тільки за минулий рік кияни в будинках без лічильників тепла переплатили 1 млрд грн.

Винні в таких переплатах – і КМДА, і уряд. Адже було зволікання із обладнанням будинків лічильниками, а також занадто пізно прийнято постанову про перерахунок тепла в зв’язку з температурним режимом.

Начальник Головного управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський говорить, що нарахування оплати за тепло в будинках з лічильниками і без відрізняється від 45% до 2 разів. За його даними, в Києві вже 80% будинків обладнані теплолічильниками, питання установки таких в інших 20% – не проблема. «Але нам доводиться просто змушувати мешканців це робити», – каже він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Народ і так на африканських зарплатах іпенсіях при європейських цінах і тарифах! Зайдіть в магазини ношених речей з європи. Там повно людей які хочуть хоть щось купити за той мізер який отримують. Скільки вже можна затягувати зашморг на шиі людей? Кровопивці.
Відповісти
Влада вже геть знахабніла
Відповісти
Останні новини
Нацкомісія попередила про нове підвищення тарифів на опалення
08 лютий, 2016, 23:30