Гривня знову підлетіла: що буде з курсом долара цього тижня

Гривня знову підлетіла: що буде з курсом долара цього тижня
Офіційний курс долара сягнув майже 26 гривень.

Національний банк України установив офіційні курси валют на понеділок, 8 лютого.

Долар і євро хоч і додали в ціні всього копійку-дві, проте вчергове сягнули найвищих показників у 2016 році, а гривня відповідно знецінилася. Долар США становить 25,91 грн, а євро – 29,02 грн. В обмінниках, банках та на "чорному" ринку основна валюта на гривню-півтори дорожча за офіційні курси НБУ: долар – 27, євро – близько 30.

У держбюджеті на 2016-й заклали долар по 24,1 грн, а під кінець року – 24,4 грн, що зовсім не відповідає реаліям січня та початку лютого.

Новий тиждень буде непростий для валютного ринку. «На нього буде тиснути не тільки дефіцит долара, але і політичні події. Я маю на увазі очікуваний виступ у Верховній Раді прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. І новини, які будуть з’являтися про переговори нашої влади з МВФ і про терміни фактичного отримання нового кредитного траншу», – зазначив у розмові начальник управління дилінгових операцій Райффайзен Банку Аваль Юрій Гриненко.

Він чекає допустимий курсовий максимум на міжбанку до кінця тижня 26,50 грн/$ (такий безготівковий курс означає близько 28 грн/$ на чорному ринку). За двох умов: у разі, якщо ринок не буде підживлюватися позитивними новинами і Нацбанк не стане більше проводити валютних аукціонів.

Допускає вихід ринку за рівень 26 грн/$ директор департаменту казначейства Євробанку Василь Невмержицький, але також, як і колеги, посилається на поведінку регулятора. «Якщо НБУ не стане активно регулювати ринок адміністративно і паралельно проводити валютні аукціони, то долар продовжить дорожчати. При таких умовах ми незабаром побачимо рівні 26,0-26,20 грн/$», – сказав він.

Найоптимістичніший прогноз на найближчу перспективу видав директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний – 25,0-26,0 грн/$. І виділив ключовий ризик для ринку на поточний момент.

«Останні події в уряді можуть вплинути на рішення МВФ щодо виділення нашій країні кредитного траншу, що, в свою чергу, вже може зробити певний тиск на валютний ринок», – вважає банкір.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гонтарєва відчиталась і знову можна курс як хотіти так колевати
Відповісти
Гонтарєва відчиталась і знову можна курс як хотіти так колевати
Відповісти
Якщо до кінця місяця не отримаємо від МВФ грошей,буде ж...па.
Відповісти
Останні новини
Гривня знову підлетіла: що буде з курсом долара цього тижня
09 лютий, 2016, 04:59