На українсько-білоруському кордоні збільшився потік вантажівок

На українсько-білоруському кордоні збільшився потік вантажівок
З початку лютого прикордонниками Луцького загону відмічається збільшення вантажопотоку на українсько-білоруському кордоні, а саме в пункті пропуску «Доманове», що у Ратнівському районі на Волині.

Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Зокрема, фіксується збільшення вантажівок, які прямують на в'їзд в Україну.

У зв’язку з непідписанням міждержавної Угоди між Республікою Польща та Російською Федерацією «Про застосування правил здійснення автомобільних перевезень з Російською Федерацією та встановлення квот на 2016 рік» польською стороною припинено пропуск вантажних транспортних засобів з реєстраційними номерами РФ, які їдуть із Республіки Білорусь транзитом через територію Республіки Польща до країн ЄС. Тому водіями та фірмами-перевізниками приймаються рішення щодо об’їзду Польщі транзитом через Україну до Словаччини та Угорщини.

Станом на сьогодні накопичення вантажних автомобілів перед пунктом пропуску «Доманове» складає 70 автомобілів. При пропускній спроможності цього пункту пропуску на в’їзд в Україну 75 вантажівок за добу, контрольні служби тільки за останню добу оформили 125 вантажних транспортних засобів.

З метою запобігання виникнення нестандартних ситуацій та недопущення порушень режиму державного кордону українською стороною проводиться комплекс заходів, спрямований на забезпечення ритмічності роботи пункту пропуску, пришвидшення пропускних операцій саме на в’їзд в Україну по вантажному напрямку. Для цього як прикордонниками, так і митниками збільшено кількість контролерів на в’їзному каналі за рахунок інших напрямків, з водіями постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, із суміжною стороною заплановано проведення зустрічі щодо обговорення питання перенаправлення транспортних засобів на інші пункти пропуску.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мало того що трощать схід та вбивають українців тепер ще й Волинь запаскудять.дороги розвалять везучи вантажпутьку.наші вертають в чернігівській області а тут раді стараться "брат-путя" рулить.
Відповісти