На які садочки насправді заслуговують наші діти. ФОТО

На які садочки насправді заслуговують наші діти. ФОТО
Чистий, світлий, з привітними вихователями, індивідуальним підходом до кожного малюка та ще й недалеко від дому. Саме таким за уявленням батьків повинен бути сучасний дитячий садочок.

Прагнучи до європейських стандартів, розглянемо дошкільний заклад на прикладі Словенії.

Безліч ігрових та навчальних зон. Уся територія розміром 700 метрів призначена для розваг малюків. Інтер’єр сприяє вільному переміщенню дітлахів по садочку. Приміщення укомплектовано розсувними (мобільними) дверима, щоб вихователі змогли об’єднати різні кімнати для зручності.

Кожна із 8 ігрових кімнати включає різне обладнання і навчальну зону. Деякі призначені для науки, інші для музики та мистецтва, спорту чи просто розваг.

У центрі знаходиться багатофункціональні райдужні сходи, котрі допомагають дошкільнятам вивчати кольори, цифри та слугують мольбертом для творчості. Садочок має червону гірку – безкінечний атракціон ігор і фізичних навантажень.

Тематичні ігрові куточки та спортивне обладнання дозволяють дітям бути активними та займатися улюбленою справою. Територія садочка обладнана трав’яною та резиновою поверхнею, включаючи пісочницю, зону для ігор з водою, альпінізмом, поверхнею для малювання. І на сам кінець, малята мають город, на якому самі вирощують овочі, які згодом споживають.

Ще один плюс це те, що заклад можна вибрати у будь-якому районі. Майже у кожному садочку є своя web-сторінка, де можна ознайомитись з програмами, вартістю і просто отримати уявлення про дошкільний заклад та вихователів. Батькам повідомляють всю необхідну інформацію по e-mail, або телефонують.

Існує дошка оголошень для батьків де дітлахи можуть залишити свої побажання, наприклад, що вони хотіли б отримати на Новий рік.

У Словеній малят приймають з 11 місяців.

Про колорит і особливість національного виховання в країнах Європи не доводиться сперечатися. Країни в першу чергу опираються на ментальні особливості, географічні умови та виклики часу. Європейці навчені звертати увагу на всі видимі і невидимі фактори, які можуть позитивно вплинути на їхню дитину і саме це показується відношенням батьків до якості виховання маленької особистості.

Дошкільні заклади України давно нами апробовані, тому де краще вирішувати вам.































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЩОб таке мати ,потрібно платити, а наші совки верещать про безплатний садок.
Відповісти
супер!)))))) є до чого прагнути!
Відповісти
То може журналіст нехай працює за кордоном!! Він на це заслуговує!можна і фотографії з космосу викладати і про них говорити! Чи давайте поговорим про архітектуру риму і дрездена і помріємо щоб це був луцьк!
Відповісти
Менше б строїли церков, були б гроші на такі гарні садочки. Але садок не принесе таких грошей, як церква. Тому скоро взагалі таке враження, що садочки будуть зносити і будувати церкви.
Відповісти