В Україні ціни на ліки можуть знову зрости

В Україні ціни на ліки можуть знову зрости
Якщо Україна дослухається до вимог МВФ, ціни в аптеках можуть зрости на третину і навіть більше.

Про це повідомляє служба новин «Вчасно».

Механізм здорожчання пояснив член правління – директор департаменту обліку та аудиту Всеукраїнської фармацевтичної палати Олег Борисенко.

«До квітня минулого року лікарські засоби або вироби медичного призначення взагалі не оподатковувались ПДВ, тобто ставка була нульовою. Потім ввели ставку у розмірі 7 % – звісно, що це позначилось на ціні ліків. Тепер ми бачимо чергову вимогу підвищити цю ставку оподаткування до 21 %. Зрозуміло, що різниця у 13 відсотків увійде до вартості лікарського засобу», – говорить Олег Борисенко.

На жаль, у підсумку за все сплатить кінцевий споживач, тобто пересічні громадяни України. Причому ціна зросте не на 13 %, а більше.

Олег Борисенко пояснив, що зростання буде на кожному етапі: у виробника, у дистриб'ютора, у роздрібній мережі, а значить, в кінцевому підсумку зростання може сягнути третини вартості товару і навіть більше.

Європейські фахівці виходять з того, що лікарські засоби — це такий же товар, як і будь-яка інша продукція, а тому пільгову ставку оподаткування треба скасувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліки, ціни, МВФ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте - вперед, покращенняяяяя!!!
Відповісти
Добра новина!
Відповісти
Тепер будем лікуватись ромашкою і лопухом....У нас і так на ліки ціни як в Європі.а є деякі види що за кордоном дешевше...Тільки зарплата в нас зовсім не європейська.Упаковка Салофальк коштує 1800гривнів.Іі вистачає на місяць.Якщо ще піднімуть ціни то потрібно складати руки і помирати молодою...
Відповісти
Владі вигідно ,щоб вимерли пенсіонери і всі які вже не можуть заробити на життя ,зоте жирні борови від влади , казнокради ,,і вся судівська і прокурорська рать ,буде далі жирувати ,вони геть втратили почуття самозахисту ,зброі на руках неміряно і народне терпіння не безграничне .
Відповісти
- заживем по новому. Ось і бачимо результати.
Відповісти
Знайомі ,які мають можливість,купують ліки за кордоном.Так і лікарі рекомендують.Те МВФ якесь не адекватне.А владі пофіг.
Відповісти
Не зрозуміло тільки чому в Польщі ліки дешевші, як в Україні. При їхніх доходах!!!Черговий "розвод". Обдурюють нас на кожному кроці, але настільки ... Просто в голову не вкладається . Міру майте, не винищуйте людей тими цінами, тарифами і т.д. Все стає недоступним для пересічного українця.
Відповісти
Останні новини
В Україні ціни на ліки можуть знову зрости
11 лютий, 2016, 13:46