На Волині понад 2 тисячі гектарів землі зарезервували для бійців АТО

На Волині понад 2 тисячі гектарів землі зарезервували для бійців АТО
До Головного управління Держгеокадастру у Волинській області органів місцевого самоврядування вже надійшло 5584 заяви від військовослужбовців щодо отримання у власність земельних наділів.

Про це повідомляє Конкурент.

Аби задовольнити право на земельну ділянку усім заявникам цієї категорії, на Волині резервують земельні масиви.

Так, ділянки цій категорії громадян надаються першочергово та безоплатно, це питання знаходиться на постійному контролі.

Наразі для учасників АТО області зарезервовано 2279,9 га земель державної власності сільськогосподарського призначення. З них 175,5 га – для садівництва та 2104,4 – для ведення особистого селянського господарства.

Найбільшу площу масивів зарезервовано у Локачинському (420,5 га), Горохівському (413,5 га) та Турійському (360,1 га) районах краю.

Перелік земельних ділянок, які зарезервовані для передачі у власність учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих військовослужбовців із земель сільськогосподарського призначення державної власності, є відкритим. Він розміщений на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру в області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мійбатько пройшов війну з 1943- по1946 і отримав в 1991-два квадратних метри в Гараджі.Все.
Відповісти
Вибачайте, але "союз нерушимый", де мав бути комунізм і все державне (земля в тому числі), не дуже горів бажанням роздавати землю людям. Тим паче на тих місцях, де можна було насіяти людською працею зерна, а врожай "житница мира" роздавала потім всім своїм "комсомольским странам"!!!
Відповісти
Проведемо прості арифметичні розрахунки на рівні 5-го класу середньої школи: учасникам АТО зарезерувавали 2279 га землі. Маю знайомого-учасника АТО з рівненщини, якому вже виділили земельну ділянку: аж цілих.... 5 (п'ять) соток!!! Ну, припустімо, у нас на Волині будуть щедрішими до атошників - виділять кожному у два рази більше - по 10 соток! Таким чином, виходить, що 2279 га землі вистачить на 22 790 ділянок!!! А на сьогодняшній день, як написано у статті, є 5584 атошники, що претендують на земельні ділянки, тобто це тільки 25 відсотків від тих ділянок, що вже зарезервовані! Враховуючи, що загалом по Україні на сьогодняшній день таких масштабних хвиль мобілізації, які були, вже не передбачається (якщо вірити дяді Пороху ), можемо припустити, що після демобілізації бійців 4 -6 хвиль мобілізації кількість претендентів на землю зросте ще удвічі, з урахуванням імовірної 7 хвилі (яка ще не почалася і невідомо, чи взагалі буде) ,ну нехай зросте ще на 3000 (візьмемо з запасом, хоча в сьому хвилю з Волині стільки не призовуть, і з урахуванням діючих поліцейських і СБУшників так багато претендентів однозначно НЕ БУДЕ)!!! Таким чином, загалом отримуємо цифру (приблизну, заокруглимо у більший бік) - максимум 15 000 ділянок для потреб учасників АТО! Нагадаю: на сьогодняшній день зарезервовано вже більше 22 000!!! Звідси висновок: або влада планує, що АТО буде продовжуватись ще довго -довго-дового-довго і закінчувати цю війну ніхто не збирається (а відповідно, і гинути наш народ буде так само довго), або (що більш імовірно), решту землі заздалегідь планують роздати "потрібним людям", (простіше кажучи, вкрасти під загальний шумок). Якось так! У когось є іньша точка зору?
Відповісти
Останні новини
Тарифна правда. ФОТО
11 лютий, 2016, 19:48
На Волині понад 2 тисячі гектарів землі зарезервували для бійців АТО
11 лютий, 2016, 19:31