Незаконно затримали на митниці Устилуга двох демобілізованих учасників АТО. ФОТО. ВІДЕО

Незаконно затримали на митниці Устилуга двох демобілізованих учасників АТО. ФОТО. ВІДЕО
11-го лютого близько 18-ї години на митному пункті Устилуг затримали двох демобілізованих учасників АТО та незаконно утримували їх.

Повідомляє інтернет-видання БУГ.

З'ясувалося, що Сергія Сиротинця та Ігоря Бондарєва затримали ще зранку при спробі перетнути кордон. До появи преси адвоката не допускали до хлопців та не пояснювали причини затримання.

Після спілкування адвоката Миколи Омелянюка із працівниками митниці стало відомо, що проти хлопців було відкрите кримінальне провадження та наразі є постанова київського суду про арешт. Хлопців звинувачують у самовільному залишенні військової частини під час проходження служби. Дане правопорушення, за припущеннями адвоката, трапилося понад рік тому.

За словами родичів затриманих, жоден із хлопців не отримував повістки до суду та не знав, що порушене провадження. Обвинувачувальний вирок для всіх став несподіваним.

Також, за словами адвоката, демобілізованих хлопців протягом 3-х годин утримували в кайданках. Протокол про затримання почали складати після 18-ї години, що є грубим порушенням чинного законодавства. Матері затриманих звернулися до працівників поліції та написали заяви, що їх синів незаконно утримують на митному пункті.

Не зрозумілим залишається той факт, що очікують приїзду на митний пункт військової прокуратури із Івано-Франківська, де й планується провести суд над демобілізованими бійцями.















На митницю приїздив військовий комісар із Володимира-Волинського Руслан Яцій, який зазначив, що зі сторони військкомату претензій до хлопців немає.

Також, аби забрати хлопців із митного пункту, приїхав конвой Військової служби правопорядку. Проте їм не дали доступу до затриманих рідні, активісти та товариші по службі. Після цього автівку ВСП заблокували.

Спробу розібратися у ситуації, що склалася, зробив начальник Володимир-Волинського відділку поліції Михайло Бобик. Приїздили контролювати ситуацію працівники патрульної поліції. Серед присутніх були громадяни у комуфляжі із шевронами “Айдар”.

Близько 23-ї години до адвоката Миколи Омелянюка зателефонували невідомі та погрожували.

Військова служба правопорядку після спілкування із митниками та вивчення документів затриманих повідомила, що хлопців не мають права забирати під конвой, адже вони є звільненими в запас.

Після 23-ї години ситуація на пропускному пункті загострилася. Близько 30-ти людей блокували роботу митників. Варто зауважити, що працівники митниці з автоматами контролювали периметр та попереджали людей, що перший постріл в повітря, а наступний - по ногах.

Близько 2-ї ночі рідні та друзі готові були перейти на режимний об’єкт та самостійно звільнити затриманих. Але цього не трапилося, оскільки саме в цей момент хлопців відпустили.

Сергій Сиротинець та Ігор Бондарєв знаходяться вдома. Хоча у понеділок повинні будуть з’явитися до міського суду в Івано-Франківську.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о це так да...такі справи і на Ягодинській митниці..днями теж хапонули демобілізованого хлопця-тільки його зразу повезли у Луцьку військову прокуратуру-а з Луцька до Івано-Франківська-теж чомусь там було відкрито кримінальне провадження...там йому запропонували іти служити в армію...або щоб рідні привезли 30000 гривень...Люди-щож це твориться в нашій неньці-Україні?...І це ще не все...Таких хлопців-що відкрито кримінал за ст.407...декілька тисяч...і їх усіх порозкидали по військових прокуратурах-Чернівців,Івано-Франківська-/не понятно чому не ВОЛИНЬ/і так зараз будуть збивати бабло...Чернівецька військова прокуратура теж вже розсилає повістки в суд...але де таке написано-щоб платити 30 тисяч гривень-за свободу????ЖАХ-і тільки...
Відповісти
Ми були на митниці з самого початку, що можу сказати по цій ситуації, то це не тішить нікого... А робиться наступне, це не перший випадок коли за аналогічною постановою забирають хлопців, нажаль їх забрали досить багато, і будуть забирати далі. А вже станом на першу годину, коли ми з одним з хлопців вирішували питання з адвокатом, до нас перетелефонували та повідомили що на тому ж таки устилузі затримали ще двох бійців тої ж таки бригади. Не гаючи ні хвилини ми вирушили а допомогу хлопцям, та нажаль ми спізнилися, їх вже забрала військова служба правопорядку (зауважте, хлопці демобілізовані, а значить цивільні особи). За пів години після нашого приїзду приїхали родичі затриманих бійців та розповіли що їх повідомили хвилин 15 тому. Коли прибули активісти та голова спілки учасників та волонтерів АТО, прикордонниками було повідомлено про те що сьогодні нікого не затримували, але вже через декілька хвилин сказали що хлопців таки забрали... На даний час про те, де перебувають затримані нам нічого невідомо.
Відповісти
Останні новини
Незаконно затримали на митниці Устилуга двох демобілізованих учасників АТО. ФОТО. ВІДЕО
12 лютий, 2016, 10:44