Увесь персонал польського консульства у Луцьку звільнили

Увесь персонал польського консульства у Луцьку звільнили
Міністерство закордонних справ Польщі звільнило увесь персонал польського консульства у Луцьку, а генерального консула відсторонили від посади.

Про це повідомляє УНН з посиланням на «Польське радіо для Закордону».

«Це має зв’язок з порушеннями в процесі видавання віз, які виявлено у консульстві, – інформує Генеральний директор польського МЗС Мірослав Ґаєвський. – З посади відкликано як Генерального консула, так і п’ять інших консулів, які мали зв’язок із видаванням віз».

Як додав Ґаєвський, консули «на свій розсуд» видавали візи «певним групам» клієнтів. Проведений на місці контроль показав, що зовнішня фірма, яка приймала візові анкети, створювала «штучну чергу». Справою займається прокуратура у місті Катовіце.

Як додав речник МЗС Польщі Марцін Босацький, події у Луцьку не вплинуть на темп видавання віз громадянам України. Босацький теж попросив вибачення за негідну поведінку кількох консулів.

Нагадаємо, в епіцентрі міжнародного скандалу опинилося генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку. За інформацією польських ЗМІ, тут нібито діяло злочинне угрупування, яке займалося видачею шенгенських віз для осіб, яким заборонено в’їзд до цих країн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який жах!
Відповісти
Що за істерика? От журналюги: як не дочув, то прималював. У офіційному повідомленні польського МЗС прямо сказано - відкликати візових консулів. Про генерального там не йдеться. 5 консулів це не весь персонал, це навіть не весь консульський склад.
Відповісти
Може це радіо не в усьому обізнане, бо вчора Мартінек увесь день, як консул, брав участь у форумі що проводила торгово-промислова палата разом з ОДА.
Відповісти
нарешті вони зауважили цю штучну чергу
Відповісти
ойойой
Відповісти
То кому вірити?
Відповісти
Вірте Exaboto
Відповісти
Останні новини
Увесь персонал польського консульства у Луцьку звільнили
10 серпень, 2012, 16:26