Зимовий відпочинок на Волині: сезон катання на буєрах. ФОТО

Зимовий відпочинок на Волині: сезон катання на буєрах. ФОТО
У 2013-му вони власноруч змайстрували свої перші буєри і вийшли з ними на озерну кригу. А нині мешканці Шацька Володимир Кубай та Сергій Грицюк упевнено керують яхтами на ковзанах і з азартом підкорюють стихію вітру.

Про це йдеться на сайті Слово Волині.

"Цьогорічна зима порадувала міцним льодом на озерах, тому три наші буєри були задіяні кожних вихідних. Особливе задоволення любителі цього екстремального відпочинку відчули тоді, коли озера очистилися від снігу і стали схожими на гігантські дзеркала. Гладенька поверхня замерзлої водойми сприяла посиленню буєрного ефекту – можливості корабля розвивати швидкість, яка в кілька разів перевищує швидкість вітру. Ми навіть встановили власний рекорд – швидкість понад 100 км за годину, а відстань у 1,5 км подолали за 20 секунд!" – розповідає Володимир Кубай.

Серед місцевих і гостей краю багато охочих навчитися кататися на буєрі. Сергій та Володимир – інструктори, хоч і з невеликим, але досвідом - їм вистачає 20 хвилин, щоб ознайомити новачка з особливостями керування і провести практичне заняття. Зокрема, навчити ловити вітер, оскільки, за відчуттям керманича, вітер завжди дме назустріч. Цікаво, що гальм на буєрі немає – зупиняється він розворотом прямо проти вітру.





Здається, складно, проте молодь опановує все швидко, а до буєрів вишиковуються цілі черги. Ті, хто хоче прокататися з вітерцем, отримують шолом і захисні окуляри – щоб уникнути травмування уламком льоду, а організатори заздалегідь перевіряють шлях, яким будуть іти буєри, на безпечність.

Нинішнього зимового сезону як мінімум 50 молодих людей можуть із гордістю заявити, що вони навчилися підкоряти сили природи. Серед них – семикласник місцевої школи (наймолодший!), безстрашні юнаки і дівчата, активні подружні пари.

Сергія та Володимира свого часу залучив до буєрного спорту і навіть навчив конструювати вітрильники місцевий яхтсмен із 40-річним досвідом Євген Цвид. Тепер хлопці загорілися ідеєю зробити катання на буєрах популярним видом зимового відпочинку на Шацьких озерах, аби подолати стереотип, що взимку життя в озерному краї завмирає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Зимовий відпочинок на Волині: сезон катання на буєрах. ФОТО
18 лютий, 2016, 12:48