Головний лікар Луцька протестував вакцину від поліомієліту на власній внучці

Головний лікар Луцька протестував вакцину від поліомієліту на власній внучці
Луцьк «пасе задніх» із вакцинацією від поліомієліту.

На цьому наголошували під час сьогоднішньої оперативної наради Луцького міського голови.

Наразі провакциновано лише 23% усіх луцьких школярів. Це тоді, коли цей показник по області сягає 80%.

«У нас були проблеми із першою партією вакцини, яку профінансував уряд Канади. Там були проблеми із зберіганням. Ця партія вакцини вже за кошти ЄС. Вона – якісна. Я своїй внучці зробив щеплення – все добре», - переконував начальник управління охорони здоров'я ЛМР Микола Якимчук.

Водночас, головний лікар Луцька зазначив, що було зафіксовано два випадки, коли дітям стало зле після вакцини: піднявся тиск, учні скаржилися на головний біль та слабкість. Їм відразу була надана медична допомога. Лікарі пов’язують такі випадки із психологічними факторами та збігом обставин: у той день у дітей були контрольні в школі.

Поліомієліт – це важке інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему людини. Часто це захворювання призводить до паралічу і навіть смерті.

У 1998 році ця хвороба була поширеною у 125 країнах світу. Торік лікарі зафіксували усього 75 випадків хвороби, з них два – в Україні, на Закарпатті.

«Саме тому ми позначені червоним кольором на карті світу. І в нас запровадили вакцинацію», - пояснив Микола Якимчук.

Зараз в Україні триває третя хвиля вакцинації, під яку підпадають діти віком від 10 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 83
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто він визнає, що перша партія була неякісна, тим не менше дітей тоді вакцинували!! Хто буде відповідати за здоров"я наших дітей?
Відповісти
Мені цікаво чи після кричущого вчорашнього випадку в 12 школі призупинена вакцинація по місту і Волині
Відповісти
ні не зупинили сьогодні вакцинували дітей в нвк № 9 в присутності та за згоди батьків та лікаря, моя дитина почуває себе після вакцини нормально
Відповісти
Ну це ж треба було закупити тої вакцини знову корупція. Але чому вже на дітях?
Відповісти
тому що мамочки наші всеодно підуть в наші апетки і всеодно хабарі держ. лікарям носитимуть,щоб ті "відносилися до них краще"...от тут. тому що ми полігон для всіх випробувань. в нас продадуть і "какашку" під вигядом золота...
Відповісти
Вся проблема в тому, що дітям дійсно було погано від щеплення, а саме дітей зробили симулянтами.Ніхто не один не сказав,що можливо неякісна вакцина.
Скажіть, будь-ласка, якби саме цю вакцину дали учню першого класу з вагою 20 кг., то що було б з дитиною.
Про це ніхто не задумувався.Якщо 15- літній хлопець втратив свідомість -про це мовчать.
Відповісти
Мені цікаво головний лікар яку вакцину внучці дав -купив в аптеці сертифіковану, чи капнули з тої вакцини першої партії , де порушений термін зберігання. А масу дітей привили тою першою партією.
Відповісти
Мамо, а Ви вірите ще досі в таку "казочку для дорослих",що в наших аптеках сертифікована та якісна продукція? Елементарні речі, на кшталт, шампуню,крему,маски,бальзаму, вітамін і таке інше в нас в 100 000 000 000 000 гірші і невідомо де сертифіковані та ким виготовлені. Я вже на своїй "шкурі" не раз переконалась в даній "якості" та зате з сертифікатом... Ціни на таку продукцію дещо нижчі, чим, навіть, у відносно дешевшій Польщі, що там дешевші ліки, ніж в нас. Але, тут стоїть рівень цін 300-500грн. Тому,перше ніж купувати тут щось-краще пошукайте в інтернеті,навіть, в Луцьку є багато людей,які просто замовляють багато що з Франції\Італії\Великобританії...
Можливо, і ціна дещо дорожча, але вона гарантуватиме якість та спокій!
ТОМУ ОБИРАТИ ВАМ ЧИ ТУТ ВИПИСУВАТИ ТА СКАРЖИТИСЯ, бо в нас для людей нема нічого чи трішки переплатити,але спати спокійно.
Відповісти
Погоджуюсь з Вами
Мав досвід, коли ліки придбані в Арабських Еміратах працювали на 100%, в той час як ліки придбані у нас лише створювали ілюзію лікування
Відповісти
Я дуже багато таких випадків, нажаль, знаю...
Звичайно, що закордоном дорожче, але...,але здоров'я-це найважливіша річ для будь-кого. Якщо його нема-то нічого і не треба..
Відповісти
На кого працюють провокатори, які обгаджують вакцинацію?
Відповісти
працюють на когось? люди захищають своїх дітей! Якщо не розумієш цього то і носа не треба пхати! на одну рекламу мільйони пішли.... значить точно "спихнути" треба.... але ж при чому тут дитяче здоров'я?????????????????
Відповісти
Що за параноя ? Ви медик ? Оральна вакцина від поліоміеліту -сама найбезпечніша. Вакцинуються мільйони дітей у світі з 1950 року.
Побічні дії зустрічаються 1 випадок на 1 млн.дітей. у вигляді УВАГА!!!! - пронос та нудота . І все !!! Не існує ліків від поліоміеліту ,при інфікуванні не вакцинованої дитини виникає параліч нижніх кінцівок та смерть
Відповісти
БАТЬКИ!СПАСАЙТЕ СВОЇХ ДІТЕЙ! НАША ДЕРЖАВА - РЕПРЕСИВНА МАШИНА, ДЕ ЛІКАРІ БЕЗПРАВНІ!!!
Відповісти
Пані Тетяно, а вам відомо, що в Україні від цього щеплення померли діти, протягом останніх місяців вакцинації? Нащо репресуєте свою націю? Краще, заткніть пельку і мовчіть! Безсовісні!
Відповісти
А Ви Ольго своїх дітей вже вакцинували?! Чи Ви не безсовісна по відношенню до ін. людей?! Подумайте дуже добре чи Ви така хороша та чесна перед іншими людьми в Вашому житті...
Відповісти
Від щеплення не зафіксовано і не підтвержено ЖОДНОГО випадку. Як ,лікар ,знаю багато випадків смертей НЕ ВАКЦИНОВАНИХ дітей від блискавичної форми менінгіту , дифтерійного міокардиту. Також ,згідно статистики ,в Україні щорічно помирає 4500 дітей від різних інших захворювань Не поширюйте не правдиву істеричну інформацію. Звертайтеся за порадами до фахівців.
Відповісти
сказав працівник аптеки-бігом всі те "гів-о" купувати та дати заробити місцевим олігархам медичним...
Відповісти
В аптеці вакцина від поліоміеліту не продається, вона закуплена для нашої країни міжнародною організацією ЮНІСЕФ
Відповісти
Чому люди провокатори?! Вони бережуть здоров'я своіх дітей!!! Де гарантія якості вакцини?! До того ж живою вакциною ніде в цивілізованому! світі щеплення не проводяться.
Відповісти
Ви не професійні в цьому питанні . Зайдіть на ресурс СТОПполіо , перегляньте передачі на 1національному телеканалі про поліоміеліт ,і ви отримаєте відповіді на всі запитання.
Відповісти
в нас по ТВ і чорта лисого святим зроблять,якщо схочуть...
а ви якщо такий професіонал, то хто ви така і що тут робите???
Відповісти
А це інтернет-видання не читають лікарі ,Ви вважаєте?
Відповісти
А Ви вважаєте,що в толкового лікаря є час на це інтернет видання чи інше?))) Я взагалі толкових лікарів у нашому місті на 2-х пальцях рук перерахую і крапочка жирна.Тому що про медицину взагалі можна мовчати та сопіти тихенько собі під ніс. Довели її вже так тими хабарями, що страх і безвідповідальністю тих "лікарів"...
Відповісти
Коли у вас біда і трагедія - ви звертаєтесь до нас і просите допомогти ,навіть серед ночі. А коли у вас -все добре, то ми хабарники.
Відповісти
А Ви хабарники і вдень, і вночі. До Вас ніхто не звертається,до Вас йдуть люди (і то до найкращих шукають шляхи),щоб Ви виконували свою пряму роботу мовчки та совісно. Ви клятку ж давали чи люди Вам її давали??? Тому,одумайтесь про те,що Ви тут пишете. Бо Вас вже,як тут сказано, лікарю треба показати...,але психіатру.
Відповісти
Лікарі -це люди. Не ображайте моїх колег. В кожної людини бувають моменти ,коли ви благаєте про допомогу у лікарів.Бережіть свій психічний стан , він помітно слабкий у вас.
Відповісти
Аха ха))) Раздваєніє лічності)))
Відповісти
вони просто не достатньо обізнані . Неправдива інформація поширюється швидше за правду. Сьогодні є достатньо інформаційних ресурсів ,щоб отримати достовірну інформацію від провідних світових експертів ВОЗ та інших
Відповісти
А, мадам, це не ви випадково та людина, якій вигідна вакцинація дітей? Ви ж знаєте, що не рятуєте дітей від поліо, а вбиваєте їх. Просто всім намагаєтесь позатуляти роти, примушуєте мовчати і медперсонал і батьків. Ви, особисто, прогарантуєте безпечність вакцини? От ви особисто????????????????
Відповісти
Що Ви тут пишете?!Невже не ясно,що воно тут захищає аптеки та лікарів, які наживаються на неякісному та на випробувальному апараті?!
Я взагалі б рекомендувала бойкот аптекам та цим цінам влаштувати!!!
Відповісти
Вакцина компанії Sanofi закуплена за кошти міжнародних організацій ,як допомога нашій країні в цей нелегкий військовий час подолати СПАЛАХ поліоміеліту в країні.Безпечність вакцини гарантована і підтвержджена всіма міжнародними інституціями , експертами ВООЗ.
Будьте уважні , в попередніх коментарях я вказувала ,що найбільше інформації на сайті ВООЗ , ЮНІСЕФ та СТОПполіо
Відповісти
А Ви хто така?Працівник ЮНІСЕФ??? ЧИ В ЮНІСЕФі, ВООЗі нема хабарників??? Несмішіть мої тапочки,як то кажуть...
Відповісти
Ні. Я просто лікар,який забов'язаний інформувати і роз'яснювати малообізнаним та малодосвідченим людям медичну інформацію.
Відповісти
Ви це в лікарні маєте робити,а не тут...
Відповісти
Одне із завдань інтернет-видань - інформування.
Відповісти
для журналістів, а не для Вас...
так. для цього є інші люди, професійні. а ви, якщо ви лікар, йдіть лікуйте,або себе або ще раз себе...
Відповісти
Може недостатньо обізнані ви? Дійсно, є багато можливостей дістати інформацію про вакцинацію. Але вакцинація живою аакциною-це хвороба, в меншій мірі,і ніхто не може передбачити,як ця хвороба поведе себе в тілі маленькоі людини.....Так що так категорично я б не говорила.....
Відповісти
Це до Тетяни.
Відповісти
Найкраще у питаннях поствацинального імунітету вам розкаже головний імунолог України Федір Ляпий .Також достатно інформації на http://stoppolio.in.ua/ Читайте та ставайте більш обізнаними.
Відповісти
Чому провокатори? Вакцинацію ніхто не "обгаджує" просто людям надоїло помирати від полігону випробувань на території нашої країни. Надоїло платити за невідомо що та чималі кошти! Тому, перше ніж таке писати задумайся над тим на кого ти працюєш!
Відповісти
Вакцинація від поліоміеліту використовується з 1950 року . Це найбільш вивчена вакцина. Вакцинація від поліоміеліту є безкоштовною в Україні. Я лікар, працюю на себе.
Відповісти
От і видно, що Ви лікар))) Ви себе відразу і видали. Вам ж терба вакцинацію захистити,адже, ж треба грошики брати з батьків, діток,а?) Хабарів вже мало вже віткатами наживаєтесь повним ходом та обманом. Господь Вам суддя та майб. Вашим поколінням...-пам'ятайте про це,що все Ваше зло бумерангом повернеться,але не тільки Вам..., а найгішрше, коли рідним дітям. Чесно, побійтесь хоч Господа, "лікарі"...
Відповісти
Шановна ,ЛУЧАНКА, вакцинація в Україні безкоштовна. Якщо у Вас є конкретні звинувачення до лікарів щодо хабарів ,звертайтесь відразу в прокуратуру. Інтернет -видання -не суд. Кажуть ,не судіть і не судимі будете.
Відповісти
То чого Ви тут виписуєте всім підряд?! Мене це цікавить!!!
Сир безкоштовний в мишеловці і то під питанням ще й це.
Відповісти
Шановні коментатори ! Вся інформація є у вільному доступі http://stoppolio.in.ua/
Відповісти
Люди! Лікар визнав першу вакцину неякісною. Віримо на слово тепер що ця якісна. Нас мають за дебілів. Ніхто не покараний за вакцинаційний тероризм над дітьми. Таке взагалі можливо десь у світі? Колись украінців рятували від іжі голодом. А зараз рятують від здоров' я щепленнями. Ми розхідний людський ресурс. І сировинний придаток для тих хто нас знищує на нашій землі. Знаю багатьох лікарів, вчителів і ін. людей які відмовились від вакцин. Іхні діти від вакцинованих відрізняються міцним здоров'ям та незіпсованим імунітетом. Годі нас знищувати! Де в Украіні епідемія поліомеліту? Скоро народжувати забороните на років 3-5 через вірус Зіка? Почитайте про щеплення в інеті як засіб стерилізаціі і знищення людей . Відео про смерть дитини в Білій Церкві від поліощеплень. Людина і дитина автономні досконалі життєві системи в які подібним чином втручатися злочинно. Тим паче що у нас ніхто ні за що не відповідає.
Відповісти
Дякую Богу, що є хоч одна дійсно мудра тут людина. Ще додайте про те,що в нас лікарі-це взагалі не відомо хто та де вони купують ті дипломи і за які кошти.Жодного чесного лікаря ще не зустріла, ЖОДНОГО!А розумного-то взагалі мовчу. Що аптеки-це таке зло м'яко ще кажучи,що бракує слів.
Вакцинувати можна, але вакцини та взагалі всі ліки в Україні бажано не купувати і в ті аптеки не заходити!!!В нас навіть для покращення імунітету всі ці препарати не лікують,а навпаки, ще погіршують з часом той імунітет!
А по ТВ показують цирк такий,що "вже за одноторувого" доголосувалися голосуючі...,коли їм казали,що голосуйте за кого хочете,лише не за цукерочника...та де там?!Тут не вміють думати хоч 5 вищих освіт майте,а толку 0!
Відповісти
Якщо дитина вакцинована в строк, то ревакцинація їй ні дочого. Поліо вражає Центральну Нервову Систему тому такі побічні як втрата свідомості, задишка це пояма дія вакцини а не контрольні в школі чи як тут писали пронос і нудота, доречі останні це стандарт майже в усіх ліках. Два не підтверджених випадка на закарпатті це вже епідемія??? Досить травити дітей, зробили з України лабораторію для дослідів!
Відповісти
Термін епідемія не використовується для захворювання ПОЛІОМІЕЛІТ.Для поліоміеліту використовується термін -СПАЛАХ.Вірус був виявлений у зразках калу двох дітей із Закарпатської області. 1 вересня 2015 року офіційно референс-лабораторією та експертами ВООЗ -підтвердили в Україні є спалах поліоміеліту.За міжнародними медико-санітарними правилами,навіть ОДНОГО підтвердженого випадку цього захворювання достатньо вважати,що є спалах на поліоміеліт.Ця ситуація вимагає термінового проведення трьохраундової вакцинації,щоб зупинити циркуляцію вірусу в країні.
Відповісти
ВООЗ найперші лобісти вакцини. Самі фармацевтичні компанії розробляють віруси,а потім противірусні. Бабло рулить світом. Наші в ролі перекупів
Відповісти
Якщо ви ПРОСТО ТАТО , і народженні до 1991 року ,то пам'ятайте ,що до 1991 року покриття вакцинацією від поліомієліту було 98%. Ви самі ВАКЦИНОВАНІ і маєте імунітет , так чому ви ТАТО наражаєте на небезпеку свою дитину. Коли ваша дитина ( не дай Бог звичайно) отримає параліч нижніх кінцівок - пізно вже кричати і бігти за допомогою буде . Ми лікарі ,вам вже нічим вам допомогти не зможемо. Будьте мудрими
Відповісти
Я, шановна, отримала параліч кінцівок саме від вакцини від поліомієліту, у 1989 році! А наслідки парезу лікую досі хоча мені вже близько 30. Так що напийтеся отої вакцини самі, ні від чого вона не захищає, лише провокує ТЯЖКІ ускладнення у вишляді мієлітів, парезів, та інших проблем та і розвиток самого поліомієліту провокує, бо вірус живий! Окрім тих ускладнень, які ви кажете 1 на мільйон, є ще купа побічних ефектів, уважно інструкцію читати треба, а не вигороджувати геноцид вакциною який влаштувала нам влада. Після себе, як постраждалої від вакцини я таки не ризикнула, в Слава Богу піддати свою дитину такому ризику.
Відповісти
Можливість розвитку ВАПП (асоційований паралітичний поліомієліт) – 1 випадок на 2,5 млн. дітей!!!!!! Для того, щоб унеможливити цей ризик, перший раз дитину вакцинують ІПВ
Треба проаналізувати Ваш випадок ,чи до 1989 року ви отримали ІПВ,що УНЕМОЖЛИВЛЮЄ ризик виникнення ВАПП.
Повний абсурд про " купа " побічних ефектів. ЦЕ САМА БЕЗПЕЧНА ВАКЦИНА.
Відповісти
Ні! Це не асоційований мієліт,як ви написали,а із першого речення одне з ускладнень. Так що давайте не будемо хвалити оце г..о пд назвою вакцина.
"Рідко відмічаються неврологічні розлади: парестезії, парези (слабко виражені паралічі), неврити, мієліти. Може спостерігатися поствакцинальний параліч, як наслідок можливого відновлення вірулентності вірусу в організмі щепленого або нещепленого, що знаходиться у близькому контакті з нещодавно щепленим (…) Ризик виникнення поствакцинального паралічу приблизно оцінюється як 1 випадок на 2,4 мільйони щеплених", - пишеться в інструкції", - йдеться в інструкції.
Відповісти
Якщо є побічна дія вакцин ,складається повідомлення в МОЗ і заноситься в реєстр. До цього часу в реєстрі по поліомієліту не було зареєстровано жодного повідомлення.Надайте свою дитячу медичну картку ,де буде вказано які вакцини ви отримали ,чи не порушували ви календар щеплень,і ваш унікальний випадок буде вивчено. Напишіть на сайт stoppolio.in.ua
Відповісти
Не було зареєстровано ЖОДНОї інвалідності чи випадків смерті від вакцинації від поліоміеліту у СВІТІ. Перегляньте статистику міжнародних організацій ЮНІСЕФ, ВООЗ.
Відповісти
Боже, Ви, що "вікіпедія"?))) Аж тошнить від Вашої "обізнаності" та лобіювання...
Відповісти
Тому що була зовсім інша с-ма медицини та лікарі чогось боялись. Не було такого маразму як зараз. Зараз до ручкі дійшло все це. Вакцинам бойкот!!!
Пам'ятайте, що Ви не лікар, Ви, мабуть, психічно хвора... Сумніваюсь, що Ви взагалі здатні лікувати людей,адже, Ви тільки те й робите,що захищаєте вакцину. Лобістка\лобіст номер 1!Собі її вакцинуйте!В свою рідню, надоїло вже читати одне і те саме.
Відповісти
Я провакцинувала своїх дітей і вам раджу.
Відповісти
Ви собі руки провакцинуйте та мізки,я Вам раджу. І сходіть до школи та до психіатра...
Відповісти
Раджу Вам це зробити.
Відповісти
Вашими порадами ніхто не цікавиться,їх ніхто і не запитує, адже, Ви ніхто і звуть Вас ніяк...Вас лише шкода)))) Не більше того))) Ви своїм лобіюванням мені тільки настрій підіймаєте. Я з Вашої тупості лише сміюсь)))
Відповісти
Ця лабораторія вже давно. Просто пора лікарів ставити на місце, що вони крім того,що тупі,як валянки ще й за ті відкати живуть і сміються тихенько з нас,коли ми купуємо їхні "рецептики"!!!
Давно пора бойокт зробити купівлі в нащих аптеках,всіх постачальників перевірити, всіх фармацевтів,лікарів, все вивести на чисту і воду, і що НАЙГОЛОВНІШЕ ПРОПИСАТИ В КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЛІКАРІВ ЗА ВСІ ЇХНІ ДІЇ!!!
Відповісти
Зробіть бойкот лікарям _ і не звертайтесь по медичну допомогу.
Відповісти
До таких як Ви так і є) До Вас хтось зверається?Ви взагалі працюєте чи тільки на комментах відкати заробляєте????
Відповісти
Для особливо "одарьонних" коментаторів нагадую,що ЛІКІВ від поліоміеліту не існує взагалі. У всіх країнах світу проводиться вакцинація від поліоміеліту. Ваші діти НІ чим не відрізняються від мільйонів дітей у всьому світу. Цивілізовані та розумні люди займаються профілактикою захворювань ,щоб попередити хворобу і не допустити її поширення.
Відповісти
ПАНІ ТЕТЯНО, ВИ АДЕКВАТНІ? ЧИ ЗАЗОМБОВАНІ? ЧИ У ВУЗІ ВАМ НЕВІГЛАС ІМУНОЛОГІЮ ЧИТАВ? ПРОБАЧТЕ,,,
Відповісти
Я лікар.
Відповісти
Вам пробачаю. Не всі стають лікарями після закінчення медичного університету,але звичка ставити нік-нейм ЛІКАР залишається на все життя.
Відповісти
Ви хоч розумієте,що Ви пишете?!
Ви хвора, реально хвора людина. Вакцинувати Вас треба у присутності психіатра та на стаціонар покласти.
Ще раз напишіть та пролобіюйте ту вакцину. Бо Ви ж мусите якось всі жити, а якось вже не хочуть люди вірити в цю всю ілюзію, не купують та не ведуться як раніше, то і виписують фантазії тут...
Закрийтесь в своєму "кабінеті" та вацинуйтесь хоч щодня!А вакцину купіть у звичайній поліклініці...
Відповісти
Я і мої діти вакциновані від поліоміеліту. Ваші образливі коментарі мені зовсім не є зрозумілі .Ви особисто мене не знаєте Прошу науково обгрунтувати і спростувати хоча б ОДИН мій коментар щодо вакцинації від поліоміеліту.
Відповісти
Вам, "НАУКОВА" ВИ НАША ЧИ НАШ треба хоча б писати грамотно навчитись для початку, вивчити рідну мову, позайматись з викладачами... А тоді слово наука вживати, бо з Ваших "вуст" це викликає лише сміх та жалість до Вас...
Відповісти
Шановний викладач української мови ,ми тут про поліомієліт обговорюємо.
Відповісти
Шановна, Ви почитайте,шо Ви пишете,а потім комусь відписуйте. Ваше лобіювання вже зайшло так далеко, що з Вас всі сміються. Ви тут всім одне і те ж відписуєте.
Відповісти
Я думаю, ви журналіст цього інтернет-видання. Дуже помітно. Правда завжди одна. Намагайтеся дослухатись до фахівців. Успіху.
Відповісти
Для "одарьонних" лобіювальників копіюю ще раз)))
"Тетяна 24 лютого, 20:56
Я і мої діти вакциновані від поліоміеліту. Ваші образливі коментарі мені зовсім не є зрозумілі .Ви особисто мене не знаєте Прошу науково обгрунтувати і спростувати хоча б ОДИН мій коментар щодо вакцинації від поліоміеліту"
Відповісти
"Тетяна 25 лютого, 23:07
Шановний викладач української мови ,ми тут про поліомієліт обговорюємо"

Висновок:ДО ПСИХІАТРА вже сьогодні!!!
Відповісти
Адміністрація сайту : коментарі не по темі і які ображають інших людей ,взагалі видаляються адмінстратором
Висновок : це ваші журналісти ?
Відповісти
Кожен приймає своє рішення
Зрозуміло лише те, що влада довіри у суспільства немає
Навіть в питанні вакцинації
Відповісти
Володимир, в питаннях захисту своїх дітей несуть відповідальність батьки.Шкода ,що Ваше Інтернет-видання не вивчило цю ситуацію по поломіеліту і не підтримало інформаційно лікарів. Нам треба більше розповідати про вакцинацію.
Відповісти
Я підтримую те в що вірю
Відповісти
Вам треба роботу свою відповідально робити і бути чесними. І все тоді буде добре!
Відповісти
Останні новини
Головний лікар Луцька протестував вакцину від поліомієліту на власній внучці
23 лютий, 2016, 12:26