На Волинський музей етнографії потрібно понад 10 мільйонів гривень

На Волинський музей етнографії потрібно понад 10 мільйонів гривень
На Волині хочуть створити ще один музей.

Під час розширеного засідання колегії управління культури облдержадміністрації йшлося про те, що в області хочуть створити Музей етнографії Волині, - пише VIP.

Євгенія Ковальчук, заступник директора з наукової роботи Волинського обласного краєзнавчого музею, розповіла, що вже впродовж двох десятиліть ідеться про створення Музею етнографії Волині, проте жодних зрушень досі не відбулося.

Посадовець зазначила, що на цей час уся проектно-кошторисна документація вже розроблена, залишається лише виділити кошти. Проте, за словами Ковальчук, у Програмі розвитку культури Волині етнографічний музей не передбачений.

Віталій Стрільчук, заступник начальника управління культури області, заперечив цю тезу. Чиновник зазначив, що в Програмі є інформація щодо створення музею, але немає чітко визначеної суми, а формулювання щодо виділення коштів звучить «у межах бюджетних призначень».

Насправді, створення Музею етнографії Волині потребує понад десять мільйонів гривень. Стрільчук пообіцяв тримати питання на контролі та спробувати вирішити його за рахунок держбюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А музей в Рокині це не етнографічнмй?! Навіщо витрачати гроші на створення, може краще розвивати те,що вже створене!
Відповісти
ну треба ж десь крадені гроші розписати))))
Відповісти
Яка кричуща некомпетентність етнографів. Етнографічний музей Волині можуть представляти Луцький. Горохівський, Іваничівський. Локачинський, Володимир-Волинський і частина Ківерцівського районів, А за повітовим поділом Луцький і Володимир-Волинський. У етнографічному відділі краєзначого музею більшість експонатів з районів Полісся. Перш ніж відкривати такий музей, спочатку "матчасть" підтягнути б не завадило. Пиляти мільйони тре грамотно.
Відповісти
Останні новини
На Волинський музей етнографії потрібно понад 10 мільйонів гривень
23 лютий, 2016, 15:49