Україна стала шостою у світі за експортом сухого молока

Україна стала шостою у світі за експортом сухого молока
Упродовж 2015 року з України було експортовано майже 37 000 тонн сухого молока. А це на 25% більше, аніж у 2014 році.

Таким чином, Україна зайняла шосте місце серед світових експортерів сухого знежиреного молока. Список очолили Європейський Союз, США та Нова Зеландія, - повідомляє "Експрес Online".

Після втрати російського ринку саме сухе молоко стало найважливішим експортним продуктом для вітчизняних підприємств молочної галузі і в 2015 році принесло дохід у розмірі 68,7 мільйонів доларів.

Експорт сухого молока є досить диверсифікованим, і реалізація цієї продукції здійснюється у понад 30 країнах світу.

Найбільшими імпортерами українського сухого молока у 2015 році стали Бангладеш, Казахстан, Грузія, Нігерія та Вірменія. Цьогоріч наші підприємства планують реалізовувати сухе молоко на ринок Китаю, який є одним з найбільших імпортерів молочної продукції.

"Те, що Україна буде нарощувати експорт сухого молока, було зрозуміло ще на початку минулого року. Адже це один з основних біржових продуктів, які постійно затребувані на ринку.

Хоча й імпортери часто скаржаться на якість українського продукту, та все ж завдяки нижчій ціні він конкурентоспроможний на зовнішньому ринку. А в час "девальваційних стрибків" (лютий 2015) українські трейдери непогано заробляли при продажах сухого знежиреного молока (СЗМ), виграючи на курсовій різниці.

За рік експортна географія для України розширилася і зовнішня торгівля сухим молоком цьогоріч буде зростати надалі. Потенційними ринками будуть Китай та країни Північної Африки", — коментує аналітична служба Асоціації виробників молока.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І ПЕРШОЮ ЗА БІДНІСТЮ
Відповісти