В НБУ пояснили, чому падає гривня

В НБУ пояснили, чому падає гривня
Зниження курсу гривні на міжбанківському валютному ринку продовжують викликати як тимчасові, так і фундаментальні ринкові фактори, що призводять до зменшення пропозиції іноземної валюти.

Про це заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій, повідомляє Економічна правда.

"Сезонний спад ділової активності в січні викликав зниження надходжень валютної виручки в лютому, а політична нестабільність і зволікання з відновленням співпраці з Міжнародним валютним фондом несприятливо позначаються на очікуваннях бізнесу", - заявив він.

Серед фундаментальних чинників Чурій називав зниження цін на світових сировинних ринках і девальвації валют країн-торгових партнерів.

Він зазначив, що "згладжування надмірних коливань курсу гривні є частиною монетарної політики НБУ, спрямованої на забезпечення цінової стабільності".

При цьому в Нацбанку вкотре запевнили, що мають достатньо фінансових ресурсів для подальшого проведення валютних інтервенцій у разі необхідності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тільки війна! Все сепаратисти...
Відповісти
Если в магазине показывать распечатку их "объяснений", цена дешевле будет?
На самом деле, гривна падает из-за того, что на межбанке русские банки скуповывают всю валюту и выводят в Россию. А теперь открою тайну Гонтаревой, которую она в своих "пояcненнях" никогда не скажет: скуповывают они валюту в Украине за (внимание!) рубли! На самом деле, падение гривны можно остановить за 15 минут, просто запретив девальвирующий и бесполезный рубль на межбанке.
Відповісти
Гривна падае, бо краiна iмпотент.
Відповісти
скоро долара зовсім не буде. Потрібно зберігати в золоті.
Відповісти