Режисер «Міняю жінку» змінив ефір на передову. ФОТО

Режисер «Міняю жінку» змінив ефір на передову. ФОТО
Режисер відомих реаліті-шоу «Міняю жінку», «Орел і Решка. Шопінг», «На валізах», «Все для тебе» став головним сержантом взводу ВДВ.

Режисер Петро Святецький вже більше року захищає Україну на Донбасі. Він — головний сержант десантно-штурмового взводу 81-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ, з боями пройшов Піски, Водяне, тримав оборону на метеостанції Донецького аеропорту, а тепер виконує завдання на бойових позиціях у районі селища Опитне, - йдеться на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

"Можна сказати, що для мене то було, наче минуле життя, — розповідає сержант Петро Святецький. — За рік війни мій світогляд докорінно змінився, тут зустрів справжніх друзів, патріотів, бачив смерть, однак, знаю, за що я тут стою", - зазначає режисер.

Він родом з Черкащини, зі старовинної козачої родини. За освітою Петро спочатку був монтажником телерадіоапаратури, згодом продовжив навчання у столичному виші кіновідеорежисури. Вища освіта була на комерційній основі, тож через брак коштів був змушений покинути навчання. Проте, займатися телебаченням не полишив. Спочатку він працював на ТРК «Альтернатива», на каналі "СТБ", фрілансером, став помічником режисера, а, набувши досвід, сам очолив знімальну групу.

Разом з тим, Петро підтримав й Революцію гідності. З початком проведення антитерористичної операції вирішив стати до армійського строю.

"Я знав, що на війні буду більш корисним, якщо прийду підготовленим солдатом, — розповідає Петро. — Тож ходив займатися до комерційних інструкторів з тактики, медицини, рукопашного бою тощо. Паралельно займався волонтерською діяльністю, допомагав нашим воїнам з різними предметами військової амуніції", - зазначає Петро Святецький.

Щойно режисер набув первинні військові навички, він пішов у добровольчий батальйон «ОУН», який на той час тримав позиції в селищі Піски.

З березня 2015 року Петро Святецький проходить службу в лавах 81-ї окремої аеромобільної бригади. Завдяки лідерським якостям він став головним сержантом взводу. Йому неодноразово доводилося організовувати оборону і командувати взводним опорним пунктом.

"Моя робота майже не змінилася, — розповідає Петро. — У режисера в підпорядкуванні чимала група людей (освітлювачі, звуковики, адміністратори тощо), він їм усім дає команди, куди йти і що робити. На війні я режисер свого взводу".




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скоро буде нове кіно про війну
Відповісти
Захоплююся такими людьми. Знаю, їх багато!!!!! Тільки на передовій знають, за що воюють. Вдома під периною перспектива бачення значно вужча та є час для розмов.
Відповісти