У столиці перевірять усі аварійні будинки

У столиці перевірять усі аварійні будинки
Мер Києва Віталій Кличко доручив перевірити всі будинки столиці, які перебувають в аварійному стані.

Перевірку проведуть з метою виявлення несанкціонованого проведення будівельно-ремонтних робіт та недопущення їх подальшого проведення, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу КМДА.

Кличко також доручив обов’язково залучити до перевірки спеціалістів Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Києві, яка відповідає за надання декларацій на початок будівельних робіт.

Говорячи про будинок на вулиці Богдана Хмельницького, де вчора стався обвал перекриття, він наголосив, що будівля перебуває у приватній власності понад 10 років, а роботи там проводились без дозволів і з порушенням техніки безпеки, що і призвело до трагічних подій.

«На сьогодні 6 людей врятовано, одна людина загинула. Є інформація, що під завалами можуть ще бути люди. Аварійно-рятувальні роботи тривають не так інтенсивно, тому що є загроза обвалення секції будинку. Наше ключове завдання – щоб не було нових жертв, оскільки рятувальники працюють у складних і небезпечних умовах», - сказав Кличко.

Він зазначив, що столична влада також буде порушувати питання щодо можливості повернення у комунальну власність будинків, власники яких протягом певного періоду часу не проводять у них жодних робіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.