Блокування російських фур може погано закінчитись для України

Блокування російських фур може погано закінчитись для України
Блокування транзиту вантажівок з російською реєстрацією може призвести до позовів проти України до Світової організації торгівлі.

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив про це в ефірі телеканалу "Інтер", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Наші європейські партнери у випадку, якщо буде блокування руху, можуть подати позови до СОТ проти України за блокування транзиту,
— прокоментував він.

Пивоварський зауважив, що згідно з міжнародними правилами, "транзит не має кордонів". Тому і заборонено його блокувати.

"Блокади зараз немає, є висловлювання позиції громадських активістів від партії "Свобода"... автомобілі з російською реєстрацією, які з 25 лютого заходили на територію України з Європейського Союзу, Білорусі чи Російської Федерації, або виїхали за межі України, або зараз відпочивають і продовжать рух завтра", — підсумував голова Мінінфраструктури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Смотрите в "корень": майдан плохо закончится для Украины....
Відповісти
ти вже всі гуси передавив?
Відповісти
спільний бізнес з супостатом, в т.ч. транспортний, закінчиться ще гірше
Відповісти
Дорогі друзі! Транзит через свою територію не можна назвати спільним бізнесом. Транзит по правилах СОТ не має кордонів і порушення прав транзиту несе відповідальність країни аж до виключення з СОТ і відповідною втратою преференції з міжнародної торгівлі. Далі, Росія сьогодні є ворогом. Але вона не варта тих іміджевих, репутаційних і головне стратегічних втрат які несе Украіни від не законного блокування доріг людьми які не наділені державою на такі дії. Від цієї махновщина виграє лише Путін так як хлопці своїми діями дають йому аргументи для висловлювання керівникам ЄС. Нібито в Украіні не має держави і твориться анархія. Майдан виник заради Європейського вибору, а беззаконня віддаляє нас від Європи.
Відповісти
уявляю транспортний коридор через сов. союз межи третім рейхом і японією десь так в 1942-43 році.
ну або між іраном і єгиптом через ізраїль зараз
Відповісти
Схильна довіряти думці Пивоварського - все таки цій людині вдалось "здійснити нездійснюване", я про дорогу Луцьк-Львів...
Відповісти
один з небагатьох розумних міністрів але біда в тому що в нас розумних не те що не слухають їх дуже нелюблять бо коли розумний скаже за рік ми можемо побудувати якийсь конкретний завод який принесе нам ось такий прибуток і дохід в бюджет і це дась змогу наприклад підняти пенсію на 15 гривень народ обуриться і скаже який дурень бо ж з боку в цей час кричить популіст "ви гідні ви розумні ви працьовиті ви заслуговуєте на краще майбутнє мибудемо жити багато" і обіцяє нічим не підкріплені речі пенсії по дві тисячі євро як на майдані газ за копійки низькі податки. Популіста хватають в обійми носять на руках цілують в дупу поки не наступить чергове розчарування але не надовго бо в цей же час тут як тут зявляється новий популіст
Відповісти
Партія "Свобода" робить усе на шкоду Україні і на користь Путіну. Не здивуюсь, якщо стане відомо, що "Свобода" фінансується Росією.
Відповісти
то може пора визнати що майдан організували на шкоду Україні і беркут найбільші патріоти що відстоювали конституційний лад і державний суверенітет
Відповісти
Майдан організував український народ з метою звільнення від кланово-олігархічної системи. А "Совобода", спекулюючи ура-патріотичними гаслами, отримала політичні девіденди, наносячи шкоду Україні своїми діями, які насправді є не політикою, а політичним бандитизмом. Ганьба псевдопатріотам зі "Свободи", яка є перепоною на шляху України до Європи.
Відповісти
вмієте ви майдаунці факти перекручувати і маніпулювати ними
Відповісти
Їх взагалі треба палити на місці, як вони це роблять на Донбасі
Відповісти