В Україні з'явиться альтернатива іпотечним кредитам

В Україні з'явиться альтернатива іпотечним кредитам
Альтернатива іпотечним кредитам дозволить боржникам віддавати своє майно не в якості застави, а у так звану довірчу власність. Доки повністю не погасять накопичений перед банком борг.

Про це йдеться в новому законопроекті, який розробили фахівці галузі.

Новий фінансовий інструмент здатний захистити банки від проблемних боргів, яких нині більше 50% від загальної кількості угод, підрахували фахівці. А відтак, кредитування в країні знову стане доступним як для звичайних позичальників, так і для бізнесменів, впевнений автор законопроекту.

Такий фінансовий інструмент буде цікавий не тільки банкам, а й їхнім клієнтам. Через зниження ризиків несплати кредитів, фінустанови почнуть зменшувати ставки за іпотекою, впевнений автор законопроекту. Нині це в середньому 23% річних. Тоді як в Європі — близько двох. Інші фінансові експерти впевнені — законопроект дійсно здатний покращити якість банківських активів, проте на розмір ставки не вплине.

Такий фінансовий інструмент не є ноу-хау українців. Він достатньо популярний в Великобританії, Австралії, Новій Зеландії, а також Румунії та Чорногорії. В Україні законопроект про довірчу власність поки доопрацьовують з урахуванням законодавства. А вже в середині березня документ планують представити на розгляд парламентаріїв.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні з'явиться альтернатива іпотечним кредитам
01 березень, 2016, 04:46