На Волині переселенка не може отримати пенсію. ВІДЕО

На Волині переселенка не може отримати пенсію. ВІДЕО
Жанна Кришталь покинула дім і родину у Криму, щоб не зрадити військовій присязі, яку давала Україні та українському народові.

Інформує Громадське.Волинь

Службу у правоохоронних органах жінка продовжила вже в Луцьку. Коли захотіла піти на заслужену пенсію, заяву на виплату коштів від неї не прийняли.

Окрім звичайного пенсійного забезпечення, працівникам правоохоронних органів надають одноразову грошову допомогу при звільненні. Жанна Кришталь вже три місяці бореться за право отримати цю допомогу та пенсійне забезпечення, щоб мати елементарні засоби для існування. На Західній Україні у неї нікого нема, і зараз пані Жанна гостює у знайомих по всій Україні.

В обласному управлінні поліції жінці відповіли, що закон України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» у його редакції станом на день її звільнення зі служби не поширювався на поліцейських, а отже підстав для нарахування пенсії та виплати одноразової грошової допомоги нема. Жінка зі своїм колегою, який опинився у аналогічній ситуації, звернулася за допомогою до адвоката. Зараз вони ведуть переговори із правоохоронцями. У разі, якщо конфлікт не вдасться розв’язати переговорами, жінка готує позов до суду.

У відділі фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУ НП у Волинській області відмовляються коментувати ситуацію. Начальник відділу В’ячеслав Хімаков каже, що все уже пояснив у офіційній відповіді Жанні Кришталь та її адвокату.

Адвокат Наталія Шептицька стверджує, що такі дії волинських поліцейських порушують конституційне право громадян України на соціальний захист. Зараз Жанна Кришталь їде до знайомих у Запорізькій області, бо в Луцьку їй нема де і за що жити.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А могла б жити собі нормально в Криму...
Відповісти
вони шукають собі проблем на голову
Відповісти
Останні новини
На Волині переселенка не може отримати пенсію. ВІДЕО
02 березень, 2016, 09:47