Держава заборгувала Волині за субсидії півмільярда гривень

Держава заборгувала Волині за субсидії півмільярда гривень
Держава заборгувала енергетичним компаніям Волині 532 млн грн.

Про це йшлося під час засідання антикризового енергетичного штабу.

Також винна держава і готівкові гроші за субсидії за тверде паливо і скраплений газ. А це – ще понад 6 млн. грн.

Загалом на Волині 163 тисячі родин отримують субсидії.

Через цю заборгованість Луцьк – один із найгірших боржників в області.

За природний газ перед НАК «Нафтогаз України» винні близько 20 мільйонів, ще 12 мільйонів гривень – ПАТ «Волиньгаз» за розподіл і транспортування газу за січень.

«Більша частина має покриватися із пільг та субсидій, але вони не надходять. Нам населення заборгувало шість млн гривень, а держава за субсидії 20», – розповіла заступник директора ДКП «Луцьктепло» з фінансово-економічних питань Валентина Малютіна.

Зазначимо, що до нового року ситуація із розрахунками за газ у Луцьку була ще катастрофічнішою, коли 100% грошей відразу напряму забирав НАК «Нафтогаз». Із лютого маємо нове розпорядження, згідно з яким 47% залишаються в самому підприємстві.

«З таким розщепленням ми усі розрахунки можемо надалі здійснювати вчасно», – пообіцяв перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв.

«Все було б добре, але це все не так. Наразі є домовленості щодо розщеплення лише 10% боргу, тому за березень підприємство просто не зможе розрахуватись. До прикладу, Ковель все закриває вчасно. «Луцьктепло», якщо так далі розраховуватиметься, то ми їх відключемо від постачання газу», – парирував заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

«Я не можу сказати, що не довіряю Тарасу Яковлєву. Ви мене не лякайте відключенням. Дивіться, щоб не виключили вас. До вас ще Антимонопольний комітет прийти може, бо ви займаєте монопольну позицію на ринку. Я вимагаю чітких цифр від усіх. І я розберуся. Бо за цим усім стоять люди», – резюмував голова ОДА Володимир Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от Держава Скотиняка!!!!
Відповісти
Субсидії-це ілюзія,віртуальні гроші,які поступово,але закономірно ведуть до краху всього ЖКГ.Монополії(Олігархічні)накопичують кошти і виводять їх в офшори.Ніхто не буде сюди інвестувати.Вас тупо просто дурять і все,а ще пролобіюють закони,згідно яких відчуджуватимуть ваше житло.І якщо всі не повстануть, і не зрозуміють,що ДЕРЖАВА-це народ,то наслідки непедбачувані...Певні групи "людей"на це і розраховують.Не дайте себе обдурити в черговий раз.Єднайтеся і боріться.
Відповісти