Луцькі гімназисти зібрали кошти для службових собак. ФОТО

Луцькі гімназисти зібрали кошти для службових собак. ФОТО
У Луцьку школярі із 21-ої гімназії імені Михайла Кравчука зібрали кошти, на які закупили необхідну амуніцію та засоби для догляду за собаками, які служать у Національній гвардії.

Ініціативу організувала волинська волонтерка Ольга Валянік, - пише Волинське агентство розслідувань.

Волонтерка розповіла, що школярі із 21-шої гімназії уже не вперше допомагають військовим. Тож коли дізналися, що у частині 1141 є службові собаки, вирішили долучитися до ініціативи збору коштів на необхідні речі для чотирилапих, які теж служать в АТО. Потрібну суму школярі зібрали всього за чотири дні.



«Учні 21-шої гімназії завжди долучаються до допомоги військовим. Цього разу вони назбирали повну суму для того, щоб закупити необхідне для собак, – розповіла Ольга Валянік. - Тож закупили довгі і короткі повідки, намордники та щітки для розчісування. Собаки військової частини 1141 вже неодноразово бували в АТО – там їх використовують для розшуку, охорони тощо».











Військовослужбовці подякували дітям та волонтерам за допомогу. Після того, як учні передали подарунки для собак, військовий кінолог провів показове заняття із собаками.

Завдяки спеціально вивченим собакам військовим на Сході неодноразово вдавалося розшукувати небезпечні речовини та знешкоджувати злочинців. Більшість собак військової частини 1141 побували в АТО понад 2 рази. Дітям продемонстрували, як собаки допомагають затримувати порушників чи злочинців.

Після цього для школярів організували екскурсію військовою частиною та показали фільм про Національну гвардію. Діти побували у казармі солдат та мали можливість ознайомитися із різними видами зброї. Школярі залюбки фотографувалися у бронежилетах, касках та зі зброєю.






























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.