Викладачі ПТУ пікетують облраду. ФОТО

Викладачі ПТУ пікетують облраду. ФОТО
Під Волинською обласною радою – пікет. 10 березня працівники професійно-технічних навчальних закладів прийшли на позачергову сесію облради з вимогою виплатити зароблене.

Про це пише Волинський інформаційний портал.





Зі змінами до бюджетного кодексу фінансування професійно-технічної освіти лягло на обласний та бюджет та бюджети міст обласного значення. Луцьк, Нововолинськ, Володимир-Волинський та Ковель отримали нову статтю витрат – забезпечення потреб ПТУ.





Викладачі ПТУ у містах обласного значення сидять без зарплат, а студенти – без стипендій. Виняток становить тільки Луцьк, де у міському бюджеті заклали кошти на фінансування п’ять коледжів та училищ.





Тож працівники ПТУ Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського прийшли під стіни обласної ради зі своїми претензіями. Вони принесли плакати та банери із написами: «Ми голодні!», «Буде хліб?», «Врятуйте ПТУ» тощо.





За 15 хвилин до початку сесії пікетувальники зайшли у приміщення облради з вигуками «Ганьба!». Утім, на той час депутатів ще майже не було в приміщенні. Наразі освітяни розмістилися у сесійній залі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Викладачі ПТУ пікетують облраду. ФОТО
10 березень, 2016, 10:42