За перехід до Київського патріархату храм залишився без світла

За перехід до Київського патріархату храм залишився без світла
У волинському селі Грибовиця від’єднали від електричної мережі Свято-Покровську церкву.

Це сталося після того, як парафія перейшла від Московського до Київського патріархату, - йдеться на сайті УПЦ Київського Патріархату.

У с. Грибовиця Нововолинського деканату (Іваничівський р-н) начебто за його намовою священика МП «працівники РЕСу від’єднали від світла храм і прилеглий будинок, у якому зараз живуть переселенці зі Сходу України».

У повідомленні УПЦ КП також констатується: «Парафія Покрови Пресвятої Богородиці Нововолинського деканату (Іваничівський р-н) три місяці тому перейшла з Московського до Київського Патріархату.

Наразі переселенцям світло таки увімкнули, та Божий дім і досі не під’єднано до електричної мережі. Тож парафіяни разом із новим настоятелем протоієреєм Віталієм Голяном моляться при свічках».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я б за таке ще і дома повиключав би людям які попереходили
Відповісти
ще, що Волиньобленерго взяло великий кредит в російському Сбєрбанку. Напевно, тепер відпрацьовує?
Відповісти
Люди ще й досі вірять в церкву (бізнес), а не в Бога. Прикро
Відповісти
Да, все дійсно так як тут коментує паства чи то пак отара. Умовою надання кредиту було вимкнення світла в тій церкві. За самовідданий подвиг, причетні були нагороджені особисто Путіним. На закони України, згідно яких власник об"єкту (на кого оформлекна будівля) сам визначає що йому робити зі світлом, традиційно наплювали.
Відповісти
Ось вам і гниле нутро диких волинян у всій красі.
Хоч купу накладу сусідові на поріг вночі.
Відповісти
волиняни в коментарях відзначились. а світло відключив місцевий регіональний представник російської комерційної організації. на законних підставах.
Відповісти
Правий Сектор мовчить?
За це гроші не платять?
Відповісти
А як заповідь. ..? - Любіть один одного . Патріархати надумане священослужителями для отримання пожертв, благодійних внесків і церковних посад і прихожан. Я кому серце підказує і хочу допомогти даю гроші особисто тій людині, а не через посередників - священників. Вірю в Бога, а релігій багато зараз і громад релігійних... Священники вибираються добровільно громадою ... Кого захочуть в священники більшістю громади того і виберуть. А Храми в Україні побудовані за кошти УКРАЇНЦІВ і це наші з Вами Храми , дорогі мої !!! Де в Святому Письмі пише про патріархати і канонічність через яку ми всі так сваримось і один одного ненавидимо і проклинаємо ???!!! Ісус Христос щось говорив про патріархати і канонічність... подумаймо спокійно і головою !
Відповісти
Як казав отець Микита - скоро буде церковний "майдан". Так воно і буде... Слава Богу навіки!
Відповісти
Господи Ісусе Христе, наш Спасителю і Найвищий Учителю! Щиро благаємо Тебе за увесь світ та за народи світу цього. Нехай не буде вже серед нас неправди, ворожнечі, кровопролиття, а нехай запанує в усьому світі Твоя свята правда та наука в заклику до згоди, рівности, братерства та єднання.
Згадай, Спасителю наш, і про Церкву Святу Твою, яку Ти Своєю Святою Кров’ю Непорочною здобув і освятив, а князі віку цього свавільно розділили, роз’єднали та зневажили. Нехай скоро об’єднаються в Єдине Святе Тіло Твоє всі Церкви всіх народів світу, що в Тебе, Єдиного Бога, вірують, молитвами і побожними ділами Тебе прославляють.
Церкву нашу Святу Українську Православну у славі піднеси та в одне тіло з Церквами всіх народів сполучи, щоб усіма мовами славили всесвяте ім’я Твоє, в Тройці Єдиного Бога, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Відповісти
Господи, Ти полюбив Церкву і віддав за неї Своє життя, освятив її і очистив Своїм Словом. Відверни від неї всілякі розколи, звільни її від духу суперництва і заздрості. Збережи нас від осудження без любові та з’єднай нас у Твоїй Святій Справі. Благослови всіх людей, які люблять Тебе, Господа нашого Ісуса Христа, хоч би як вони себе називали. Веди всіх до міцнішого з’єднання з Тобою. Збережи Твою Церкву в єдності Пастирю Душ, прожени темряву з їхнього розуму, покажи марність їхніх земних мрій і розкоші. Зворуш ласкою їхні затверділі серця та витягни їх з гріховної прірви, до якої запровадив їх гріх і підступ сатани. Ісусе, Ти можеш спасти їх, бо Милосердю Твого Люблячого Серця немає межі.
Пресвятая Богородице Маріє! Наша Люба Мати і Заступнице бідних грішників, молися за них, щоб пізнали свій нужденний стан, навернулися до Бога та спасли свою душу. Амінь.
Відповісти
Останні новини
За перехід до Київського патріархату храм залишився без світла
10 березень, 2016, 20:56