У Луцьку перейменовують вулиці

У Луцьку перейменовують вулиці
У Луцьку відбулось засідання робочої групи з питань декомунізації.

Під головуванням секретаря міської ради Юлії Вусенко відбулося засідання робочої групи з реалізації Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Під час засідання робочої групи депутат Волинської обласної ради Ірина Констанкевич запропонувала перейменувати вулицю Бойка на вулицю Євгена Сверстюка. Вона наголосила, що депутатський корпус Луцької міської ради попереднього скликання у 2015 році підтримав таку ідею, але тоді не знали, якій вулиці дати ім'я цього видатного дисидента.

Ірина Констанкевич зауважила, що Євген Сверстюк є нашим земляком, громадським діячем, письменником, який 12 років провів у таборах.

Вона зауважила, що є лист за підписом завідувачів кафедр та декана Інституту філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Члени робочої групи підтримали таку ідею.

Секретар міської ради Юлія Вусенко також озвучила звернення Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, у якому вони пропонують одній з вулиць міста назвати на честь Великого князя Литовського Вітовта.

Мотивацією такого прохання було те, що за його часів Волинь і Луцьк досягли значного розвитку. Зрештою, таку ідею члени робочої групи підтримали.

Обговорили учасники засідання й звернення ветеранських організацій щодо демонтажу та перенесення пам'ятника Степану Бойку.

Так, Юлія Вусенко повідомила, що ряд громадських діячів, активістів, керівників ветеранських організацій просять не переносити вищезазначений пам'ятник та пропонують провести міський референдум з цього питання.

Під час засідання повідомили, що після надання усіх погоджень від Міністерства культури України, погруддя Степана Бойка планують передати у Волинський краєзнавчий музей.

Розглянули присутні й звернення громадських організацій щодо перенесення стели Героїв Радянського Союзу на вулиці Шопена у Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки.

Члени робочої групи не заперечують перенесення, адже інвестори, які зводять поруч будинок пообіцяли за власний кошт перенести цю стелу. Однак, було зауважено, що необхідно підготувати відповідну документацію.

Також члени комісії обговорили звернення громадянина Богдана Ворона щодо перейменування вулиці Ярощука на вулицю Сергія Тимошенка. Члени робочої групи висловили власні бачення щодо обох постатей і вирішили взяти таку пропозицію до уваги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стосовно Ярощука-Тимошенка.
Якийсь "один громадянин" щось хоче, то і що?
Судячи з тендецій до перейменування Даргомижського на Скрябіна, то Ліпіни вони перейменують на Царгород.
Відповісти
Господи,за шо така кара місту???? Як не Романюк, то ще "краще" Вусенко!!! Вона гроші дасть пенсіонерам чи вчителям\інженерам,щоб документи переоформляти???
Далеко ніхто не проти перейменування, але БЕЗКОШТОВНО ТОДІ!!!АБО ХАЙ ЦЯ ВЧИТЕЛЬКА СІЛЬСЬКОГО РОЗЛИВУ сама в тата бере гроші чи в чоловіка! А, ні, в Бровіна нехай позичить!
Відповісти
І тут остапів понесло... Бойко був членом КПЗУ, яка не включена в закон як така, що підлягає забуттю. Бойка засудили і вбила польська влада не за комуністичну, а за проукраїнську позицію.
Відповісти
Той, хто виступає за перейменування якоїсь вулиці в Луцьку на вулицю імені Сверстюка - нехай почитає хоч один його твір або хоч одну публікацію цього "хероя".. Це ж виродок !!!!!! З абсолютною і повністю людожерським і нациським світоглядом!!!! Від опусів цього писаки очі на лоба вилазять!! Агов, депутати, вам більше зайнятися немає чим??
Відповісти
Пропоную назвати вулицю просто вулицею Тимошенко. А кожен для себе відповідно до власних вподобань нехай вважає в честь кого названо : Семена Тимошенка (нарком оброни), Юрія Тимошенка (Терапунька), Сергія Тимошенка ( ? ) чи Юлії Тимошенко !!!
Відповісти
Ха-ха! Класна думка!
Відповісти
А стелла Героїв кому вже поперек горла стала? Чесне слово, жаль, що ці люди поклали свої життя за вас, нелюдів. Краще було б, якби такі перейменовувачі-виродки на світ не родилися.
Відповісти
Шось в нас зовсім слабкі темпи з декомунізації у Луцьку. Одразу видно, шо в міськраді засіли комсомольці. Нашо потрібні такі вулиці, як наприклад, Баранова (добре хоч не Овеча), ВоровськОго, Добролюбова і т д. Та в нас половину вулиць треба змінити, адже всі вони є наслідком рашистсько-комуністичної окупації. Їх слід негайно перейменувати, а не тягнути кота за хвіст!!!
Відповісти
Пропоную перейменувати проспект Волі на проспект Волі України.
Відповісти
Бісять необізнані крикуни (або просто дибіли) які говорять, про те, що після перейменування мешканці таких вулиць будуть нести фінансові затрати!!
ЯКІ ДОКУМЕНТИ ТРЕБА ПЕРЕОФОРМЛЯТИ?????? Відповідь - ЖОДНИХ!!!! При укладені будь-яких правочинів треба просто вязти довідку в ЦНАПі про присвоєння нової адреси. БЕЗКОШТОВНО!!!
А то пишуть тут всіляке...
Відповісти
Йован-йован.... Баран-баран......Баранисько.........
Відповісти
Ну чого ж ви так) ну ось переіменують вулиці і станемо жити по новому, заживемо так добре як ніколи ще не жили!
Відповісти
Придумати придумали, а людей не спитали!!!! Уже збираємо підписи по Бойка проти цього самоуправства бюрократів!!! Ми проти!
Відповісти