На Волині з нового року стартували земельні аукціони

На Волині з нового року стартували земельні аукціони
Від початку року у Волинській області відбулося 15 земельних аукціонів.

Півідомляє сектор ЗМІ Волинь.

Від початку року у Волинській області відбулося 15 земельних аукціонів, на яких пропонувалося 40 ділянок державної та комунальної власності різного призначення загальною площею 841,3 га.

Так, на дев’яти торгах реалізовано право оренди на 28 наділів державної власності сільськогосподарського призначення у Ковельському, Ківерцівському, Локачинському, Маневицькому, Ратнівському, Старовижівському та Турійському районах області. Їх загальна площа становить 684,4 га. Стартова ціна річної оренди – 509,3 тис.грн. Остаточно ж бюджети отримуватимуть 527,4 тис.грн щорічно від користувачів цих ділянок.

На шести аукціонах інвестори боролися за право власності чи оренди 12 лотів комунальної власності загальною площею 156,9 га у Ковельському, Луцькому, Любешівському, Турійському районах та місті Володимир-Волинський. При стартовій ціні у 291,3 тис.грн вартість продажу прав власності та оренди зросла на 66%, до 438,8 тис.грн.

«Земельні торги наразі є чи не найпрозорішим механізмом реалізації земель у нашій державі, вони максимально мінімізують корупційну складову та сприяють надходженню додаткових коштів до місцевих бюджетів», - наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Відтак, від початку року до скарбниць області надійшло 966,2 тис.грн від реалізації прав оренди та власності на земельні ділянки на конкурентних торгах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.