У Луцьку сусіди не можуть поділити земельну ділянку

У Луцьку сусіди не можуть поділити земельну ділянку
У Луцьку сусіди воюють через земельну ділянку, яка перебуває у спільній власності.

Про це стало відомо сьогодні, 11 березня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

До депутатів міської ради звернулась лучанка Іванна Костюк, яка просить дозволити приватизувати частину земельної ділянки для обслуговування частини будинку на вулиці Нагірна, 14. Втім, як виявилось, обранці громади у цій ситуації нічим допомогти не можуть – дійти згоди між собою повинні власники ділянки самостійно.

Жінка розповіла, що свого часу отримала частину земельної ділянки у дар від дідуся, однак приватизувати її вона не може навіть через багато років, тому що на це не погоджуються сусіди. Водночас ділянка досі вважається власністю покійного родича.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала зауважив, що ні чиновники, ні депутати втручатись у цю справу не можуть, адже будинок та земельна ділянка перебувають у спільній власності. Посадовець додав, що розподіл власності у цій ситуації можливий лише після приватизації, про яку і повинні домовитись сусіди. Серед варіантів вирішення проблеми також є звернення до суду.

Інший власник ділянки Людмила Орган розповіла, що не хоче приватизовувати землю через бюрократичні колізії. Так, після перегляду території з’ясувалось, що гараж знаходиться за «червоною лінією», хоч раніше вважалось, що він перебуває в межах ділянки. Тому сенсу у приватизації жінка не бачить.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В ТОП:)
Відповісти
Органи влади без влади.
Відповісти