У Нововолинську, Любомлі та Володимирі незабаром з'являться системи зовнішнього спостереження. ФОТО

У Нововолинську, Любомлі та Володимирі незабаром з'являться системи зовнішнього спостереження. ФОТО
Ігор Гузь разом з делегацією свого виборчого округу переймали тернопільський досвід.

Днями з ініціативи народного депутата Ігоря Гузя та за його участі волинська делегація побувала у Тернополі. В її складі – представники місцевого самоврядування, керівники ОСББ та комунальних установ з міст Нововолинськ, Володимир-Волинський та Любомль, - повідомляє прес-служба Ігоря Гузя.

Представники активних громад виборчого округу народного депутата вивчали досвід системи зовнішнього спостереження - безпечне місто, реформи житлово-комунального господарства, ОСББ та роботу міського транспорту, міжнародної співпраці.

Під час зустрічі з депутатом Тернопільської міської ради та директором комунального підприємства «Тернопіль Інтеравіа» Іваном Сороколітом волиняни цікавилися втіленням програми «Безпечне місто».

У Тернополі впровадження цієї програми, перш за все, зорієнтоване для відеонагляду за порядком у різних закладах, зокрема: у школах, дитячих садочках та лікарнях. Камери спостереження розміщені також поблизу торгових центрів та магазині.

Волинську делегацію ознайомили з роботою диспетчерського пункту відеокамер, як зводять усі відео з камер спостереження у єдину базу. Завдяки такому постійному відеонагляду поліції вдається розкрити злочини набагато швидше, чи навіть попередити виникнення різних правопорушень. Система «Безпечне місто» об’єднує в собі більш як 220 камер відеонагляду.

У рамках робочої поїздки відбулася зустріч з головою Тернопільської облдержадміністрації Степаном Барною.

Говорили про наповнення обласного бюджету із державної казни. Степан Барна розповів, що у рамках децентралізації вже вдалося створити 26 об’єднаних територіальних громад, на розвиток яких цього року спрямують значну суму коштів.

Зокрема, фінансуватимуть їх за рахунок надходжень від Державного фонду регіонального розвитку. Очільник Тернопільщині розповів, що працює задля збільшення державної субвенції в області, зокрема, у 2013 році вдалось отримати на розвиток регіону 14 млн гривень, у 2015 – 130 млн гривень. Цього року- 130 млн гривень.

Відбулась також зустріч з міським головою Тернополя Сергієм Надалом, заступником міського голови з питань міської інфраструктури Владиславом Стемковським. Обговорили актуальні питання, які найбільше турбують жителів Волині й Тернопільщини.

Окремо Ігор Гузь зустрівся із народними депутатами, які також перебували з робочою поїздкою в Тернополі, - Ганною Гопко, Остапом Єднаком та Наталією Кацер-Бучковською. Йшлося про реформування місцевого самоврядування.

Для гостей із Волині показали також набережну тернопільського ставу, яку невдовзі мають реконструювати. Поблизу цієї водойми діє вільна WI-FI - зона.

Колеги з Тернополя висловили готовність до співпраці з громадою виборчого округу народного депутата. Зокрема, незабаром розпочнуть опрацьовувати механізм встановлення системи зовнішнього спостереження у Нововолинську, Любомлі та Володимирі-Волинському а також у селищі Іваничі. Напрацьовано також і інші пропозиції до співпраці.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську, Любомлі та Володимирі незабаром з'являться системи зовнішнього спостереження. ФОТО
12 березень, 2016, 16:00