Екс-губернатору, депутату і бізнесмену відмовили балотуватися в нардепи

Екс-губернатору, депутату і бізнесмену відмовили балотуватися в нардепи
Колишній народний депутат та екс-голова Волинської облдержадміністраціїВолодимир Бондар (на фото) отримав відмову від Центральної виборчої комісії у праві кандидувати на посаду народного депутата, адже неправильно написав заяву, відмовили і ще
двом волинянам, які хотіли балотуватися.

Інформацію 15 серпня підтвердив сам Володимир Бондар.

Він повідомив, що заяву написав 10 серпня. Відмову отримав сьогодні, 15 серпня, і збирається оскаржувати постанову ЦВК у суді. Бондар збирається кандидуватися у мажоритарному виборчому окрузі із центром в Луцьку.

«Це ще не кінець. Думаю оскаржувати, ми вже працюємо над заявою до суду. Причина - те, що нібито знайшли в заяві якусь невідповідність і вважають, що це є підставою для зняття. Хоча закон чітко говорить, що навіть якщо є якісь помилки чи некоректності в заяві, то це не може бути причиною для зняття, а для виправлення цих помилок. Але вони вирішили зовсім по-іншому, а не по закону», - каже екс-губернатор.

«Там треба було написати, що я не маю представницького мандату і зобов’язаний його здати, якщо стану депутатом. Але я просто написав, що не маю представницького мандату і корпоративних прав. І здавати мені нічого, очевидно. Але кажуть, що буква закону має бути саме такою, і написати потрібно було саме так», - говорить Бондар.

Бондар каже, що отримав постанову про відмову у кінці терміну, коли щось можна було щось виправити у заяві. Мовляв, з ЦВК могли би зв’язатися і щось запропонувати поправити.

Окрім цього, ЦВК відмовилося реєструвати нинішнього депутата Волинської облради Бориса Загреву та бізнесмена Сергія Ковальчука. Загрева, очевидно, мав балотуватися від Горохівського виборчого округу, а Ковальчук – від Володимир-Волинського округу.

«Загрева Б.Ю. в поданій автобіографії не зазначив часу свого проживання на території України, у зв’язку із чим такий документ не є автобіографією кандидата у народні депутати України у розумінні пункту 2 частини другої статті 55 Закону», - йдеться у постанові.

«У заяві про самовисування Ковальчука С.М. відсутнє його зобов’язання в разі обрання депутатом припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та Законів України несумісна з мандатом народного депутата України (або зазначення того, що така діяльність ним не здійснюється). Тому подана заява не є заявою про самовисування кандидата у народні депутати України у розумінні пункту 1 частини другої статті 55 Закону», - зазначається у документі ЦВК від 13 серпня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
М-да! Волинь багато втратить з-за таких нехороших обставин з такими балотувальниками. Це справжні сини України! А мо ще щось вийде, то будемо дуже раді.
Відповісти
Кого тоді будете хвалити і рекламувати, якщо Ваш шеф не пройшов. Оскаржуйте в суді, а то гроші пропадуть. Чи, може, від Бориса гроші пообіцяли. Часу мало лишається.
Відповісти
Плачу, душать сльози за несправедливість, що не буде балотуватись Налькович. Не можу набрати жодного слова, бо сльози заливають клавіатуру. Проплачусь, ще щось напишу.
Відповісти
Це були коментарі біленької вчительки української мови другої категорії? Є чого обливати клавіатуру слізоньками рясними. Важко без Нальковича, плюють в глазоньки.
Відповісти
Останні новини
Екс-губернатору, депутату і бізнесмену відмовили балотуватися в нардепи
15 серпень, 2012, 17:40