Купатися у Луцьку здорово лише на центральному пляжі, - СЕС

Купатися у Луцьку здорово лише на центральному пляжі, - СЕС
У Луцькій санстанції лучан закликають купатися лише у спеціально відведених місцях, де вміст заліза у воді у нормі.

Санітари та екологи Луцька кажуть, що вода для купання на центральному пляжі в Луцьку для любителів купання безпечна, повідомив телеканал «Аверс».

У екоінспекції кажуть, що скарги від лучан надходили на початку купального сезону і стосувалися бруду берегу річки Стир, що біля вулиці Шевченка. Втім, недоліки ніби вже усунули.

«В тій частині у нас були весною скарги, ми провели перевірку, було видано припис міській раді, оштрафовано начальника МЖК району. Вони привели в порядок цю територію. У даний час, місяці два у місті скарг, звернень від громадян не було», - зазначає виконуючий обов’язки начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук.

А під мостом неподалік села Рованці біля «Луцькводоканалу» прямо у річку Стир ллється іржава вода. Так відбувається не один рік. Таким чином комунальне підприємство очищує для пиття воду. Точніше спеціальні фільтри обеззалізнюють її, а відходи виливають назад у Стир.

«Було дозволено, там є певні норми у дозволі, вказано, що вони мають право щомісячно згідно з процесом експлуатації цієї станції щомісячно скидати ці очищені остатки у річку Стир, але у межах допустимого. Як такого негативного впливу на річку немає. Можливо, можуть бути процеси неконтрольовані», - каже завідуючий відділенням комунальної гігієни Луцької міськсанепідемстанції Микола Лупань.

Разом з тим, у санстанції повідомили, що вміст заліза у воді в нормі, а перевірки свідчать: безпечний для здоров’я Стир - лише у районі місцевого центрального пляжу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Купатися у Луцьку здорово лише на центральному пляжі, - СЕС
16 серпень, 2012, 09:13