Українські дороги стануть платними для вантажівок

Українські дороги стануть платними для вантажівок
Українські дороги до кінця року можуть стати платними для вантажівок вагою понад 12 тон.

Згідно з документом, впровадження плати за проїзд дозволить забезпечити додаткові надходження до держбюджету для ремонту доріг, - пише "УНІАН".

Кабінет міністрів України з метою створення додаткових джерел фінансування дорожнього господарства пропонує до кінця поточного року запровадити на автомобільних дорогах державного значення систему збору плати за проїзд з транспортних засобів масою понад 12 тонн.

Як зазначається, для впровадження такої системи необхідно внести зміни до деяких законодавчих актів України, а також до Бюджетного кодексу України. Відповідальним за виконання цього завдання є Міністерство інфраструктури.

Згідно з документом, запровадження плати за проїзд автотранспорту вагою понад 12 тонн дасть змогу забезпечити додаткові надходження до держбюджету для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування, а також підвищити безпеку та конкурентоспроможність національної мережі автомобільних доріг держзначення з метою залучення транзитних вантажопотоків.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба бізнес додушити і так всі тонуть то треба дотопити
Відповісти
це щоб шоколадом покривати а не асвальтом БОйкот рошен
Відповісти
Правильне рішення, тільки чому в кінці року?! Багатотонні вантажівки найбільше псують дороги. Бізнес бізнесом, але платити треба і податки і збори....
Відповісти
щоб розвивався бізнес і економіка країна має бути "мобільною". Щоб сировина та готова продукція доставлялася із однієї точки в іншу точку України не 2-3 доби, а за одну добу. До того ж краще заплатити 1000 грн за проїзд ніж додаткових 2000 грн за перевикористання бензину, водію за додаткових 2 дні роботи, за ремонт ТЗ, а ще додаткові втрати від ДТП і т.д.
Відповісти
Перш ніж "запроваджувати плату за дорогу"..., потрібно відремонтувати саму дорогу, щоб було за що платити, а не опплачувати за примарність комфорту, який колись можливо настане, якщо не осяде в кишенях високопосадовців. Поїдьте в Німеччину на автобам, подивіться яка там дорога, за неї і не шкода заплатити.
Відповісти