Волинянин мусить заплатити понад 19 тисяч за оренду землі

Волинянин мусить заплатити понад 19 тисяч за оренду землі
Керівник Маневицької місцевої прокуратури звернувся до суду в інтересах держави в особі Маневицької районної державної адміністрації, аби стягнути з мешканця села Четвертня заборговану ним орендну плату за землю.

У ході вивчення інформації щодо заборгованості фізичних осіб – підприємців та фізичних осіб району з оплати орендної плати за землю прокурори встановили, що у вересні 2011 року між Маневицькою РДА та цим орендарем було укладено договір оренди земельної ділянки площею майже 42 га строком на 10 років. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить понад 325 тисяч гривень, - повідомляє прес-служба прокуратури у Волинській області.

Користуючись ділянкою, чоловік не сплатив орендної плати за неї за 2015 рік, заборгувавши до бюджету понад 19 тисяч гривень.

Зважаючи на те, що Маневицька РДА заходів судового захисту задля стягнення з громадянина орендної плати за землю не здійснювала і у неї відсутні кошторисні призначення на сплату судового збору, на захист інтересів держави стала прокуратура.

Відтак прокурор вимагає стягнути з орендаря усю заборговану ним орендну плату за землю, а також нараховану пеню та штрафні санкції – майже 19 300 грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно чоловік Працює обробляє землю щоб не заростала бурянами щей напевно роботу людям дає то треба його закопати налогом орендою все для спрощеня бізнесу все для людей
Відповісти