На Волині відкрили дошку в пам'ять про загиблого бійця

На Волині відкрили дошку в пам'ять про загиблого бійця
На Волині в селищі Іваничі відкрили меморіальну дошку в пам’ять про загиблого під час виходу з «Іловайського котла» бійця 51-ї бригади Валерія Янчука.

Про це повідомляє Вголос.

Так, відкрили дошку мама загиблого воїна Любов Янчук та учасник АТО Віктор Вілентко на будівлі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – гімназія». Опісля відбулися поминальна літургія та освячення дошки.

Валерій Янчук 25 серпня 2014 року отримав смертельні поранення легень та печінки під час виходу з Іловайська в селі Дзеркальне. У селі небайдужий місцевий мешканець підібрав пораненого українського воїна і доправив в Амвросіївку, за що бойовики присудили чоловікові смертну кару, але йому вдалося вирватися з їхнього полону. Валерій Янчук помер 26 серпня під час операції.

Його поховали в Амвросіївці на міському кладовищі. Рідні тривалий час не могли знайти тіло Валерія Янчука, адже через помилку начальника судово-медичної експертизи Авросіївки у прізвищі замість літери «н» записали «м».

Завдяки ДНК-експертизі загиблого воїна все ж удалося ідентифікувати. Його поховали в селищі Іваничі 2 вересня 2015 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині відкрили дошку в пам'ять про загиблого бійця
18 березень, 2016, 17:00