Стало відомо, чому варто оформити субсидію наприкінці березня

Стало відомо, чому варто оформити субсидію наприкінці березня
Незважаючи на завершення опалювального сезону, сім'ї, які мають право на субсидію, можуть звертатися щодо її оформлення. Наприкінці березня для таких звернень є навіть низка переваг.

Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, пишуть «Подробности».

«За новими умовами, субсидія призначається на 12 місяців. Отже, якщо навіть сім'я буде отримувати фактичну субсидію тільки до кінця квітня (до кінця опалювального сезону), то з початком нового опалювального сезону, з 1 жовтня, поновлення субсидії відбудеться автоматично. Як правило, пік звернень за субсидіями доводиться на початок опалювального сезону, як наслідок - черги і велике навантаження на працівників органів соціального захисту», - сказав Музиченко.

Якщо субсидія призначається в першому кварталі року, до кінця березня, середньомісячний сукупний дохід визначається за перші три квартали минулого року, а не за весь календарний рік, зазначив чиновник.

«По-друге, якщо звернутися до кінця поточного місяця, то субсидія буде призначена з початку березня. І по-третє, якщо вчасно платити за житлово-комунальні послуги і повідомляти органи соціального захисту про всі суттєві зміни в сім'ї протягом року, в наступному березні субсидія на новий термін буде призначена без звернення громадянина», - розповів Віталій Музиченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А,чому коли я пішла запитати чи продовжать мені субсидію вітоматично,бо мій термін закінчується березень-квітень то мені спеціаліст сказала, що потрібно самому продовжувати,бо у нас нема на руках такогот документа,щоб продовжувати автоматично.Кому вірити?
Відповісти
Субсидію призначають на рік (12 місяців). Потім знову треба подавати заяву.
Відповісти
Я оформляла субсидій в2016році чи треба поновлять?
Відповісти
Останні новини
Стало відомо, чому варто оформити субсидію наприкінці березня
22 березень, 2016, 01:32